15/03/2024 15/03/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Βοηθός Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος θα προΐστανται εναλλάξ στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, πλαισιωμένοι από τους Ιερείς της Κορίνθου. Οι Θεολόγοι Κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορίνθου – Λουτρακίου θα αναπτύσσουν θέματα πνευματικής οικοδομής προς ενδυνάμωση και ψυχική ωφέλεια των Πιστών. Το εσπέρας της...
15 Μαρτίου, 2024 - 12:05
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2024 - 12:00

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος θα τελέσει τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Διονύσιος θα τελέσει τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Βοηθός Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητρόπολης άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος θα προΐστανται εναλλάξ στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, πλαισιωμένοι από τους Ιερείς της Κορίνθου.

Οι Θεολόγοι Κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφέρειας Κορίνθου – Λουτρακίου θα αναπτύσσουν θέματα πνευματικής οικοδομής προς ενδυνάμωση και ψυχική ωφέλεια των Πιστών.

Το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής και ώρα 18:00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τον Θεοφ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως άγιο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και όλο το Ιερατείο της πόλης θα τελέσει τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, τον γνωστό από την Εκκλησιαστική ορολογία ως «ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ», κατά τον οποίο λαμβάνει χώρα η τελετή της αλληλοσυγχώρησης, προκειμένου όλοι οι Χριστιανοί να εισέλθουμε στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι με τους αδελφούς, αλλά και για να προετοιμασθούμε ψυχικά και να αγωνισθούμε πνευματικά, ώστε να εορτάσουμε φιλόθεα και θεάρεστα τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου.

Αυτή την Κυριακή, την λεγομένη της Τυρινής και κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό θα ομιλήσει ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητρόπολης Κορίνθου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμου Παπαλεξόπουλους, με θέμα: «Έφθασε καιρός, η των πνευματικών αγώνων αρχή».

Καθ’ όλες τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στις 18:00, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελείται ο Κατανυκτικός Εσπερινός, από την Εκκλησιαστική τάξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προβλεπόμενος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων