10/08/2020 10/08/2020 Στο Σούλι Κορινθίας και στον εκείσε Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου μετέβη ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος την Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020, όπου και ετέλεσε την Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο Του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Άγγελο Λιάκη. Τον Θείο λόγο κήρυξε τη προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου...
10 Αυγούστου, 2020 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2020 - 16:47

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Καθηγητή

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Καθηγητή

Στο Σούλι Κορινθίας και στον εκείσε Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου μετέβη ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος την Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020, όπου και ετέλεσε την Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Εφημέριο Του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Άγγελο Λιάκη.

Τον Θείο λόγο κήρυξε τη προτροπή του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης,ο οποίος ερμήνευσε το Αποστολικό ανάγνωσμα τονίζοντας ότι, με πολύ σύνεση οι πιστοί οφείλουμε να «οικοδομούμε» την ψυχή μας κρατώντας την ασφαλή από τις πνευματικές «καταστροφές»! Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Καθηγητή για την ομιλία του και απηύθηνε ευχές προς τους Πιστούς και τις οικογένειες τους για καλό Δεκαπενταύγουστο!

 

 

 

 

 

 

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλένιας λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, όπου και εκήρυξε τον Θείο λόγο αναλύοντας το Ευαγγελικό ανάγνωσμα και τονίζοντάς ότι, η ζωή μας ομοιάζει με ένα πέλαγος, που άλλοτε είναι τρικυμιώδες και άλλοτε γαληνεύει. Οι Πιστοί οφείλουν με θάρρος και με πίστη να ξεπερνούν κάθε δυσκολία, έχοντας πάντοτε τον Χριστό «κατοικούντα και μένοντα» μέσα τους. Ολοκληρώνοντας μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες τουΣεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου!

 

 

 

 

 

Την ίδια ημέρα και στον Ι. Ναό Αγ. Κων/νου & Ελένης Κάτω Διμηνιού λειτούργησε ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.Στον λόγο του προς του Πιστούς ο π. Άνθιμος, αφού ανέλυσε το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα, επεσήμανε την βεβαιότητα, ότι ο Χριστός στέκεται διαρκώς πλάι μας και είναι πολύ περισσότερο κοντά μας απ’ όσο εμείς νομίζουμε, Έτοιμος πάντοτε να μας ανασύρει απ’ τις τρικυμίες των βιοτικών μεριμνών και των δυσκολιών της ζωής! Κατέληξε την ομιλία του ευχόμενος, εκ μέρους του Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου, η Παναγία Μητέρα μας να είναι αρωγός στην ζωή όλων μας!

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων