03/09/2021 03/09/2021 Σε δημόσια δήλωση με αφορμή τον θάνατο του παγκοσμίως γνωστού ως «Κορινθίου», λόγω της πολύ συχνής παρουσίας του, στην εξοχική του κατοικία στο Βραχάτι Κορινθίας, μουσικοσυνθέτου και πολιτικού Μίκη Θεοδωράκη, προέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος δήλωσε ότι, δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν την απώλεια και το κενό,...
03 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2021 - 13:31

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Σε δημόσια δήλωση με αφορμή τον θάνατο του παγκοσμίως γνωστού ως «Κορινθίου», λόγω της πολύ συχνής παρουσίας του, στην εξοχική του κατοικία στο Βραχάτι Κορινθίας, μουσικοσυνθέτου και πολιτικού Μίκη Θεοδωράκη, προέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος δήλωσε ότι, δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν την απώλεια και το κενό, που αφήνει πίσω του ο μεγάλος αυτός Έλληνας, παρά μόνον τα λόγια, που βροντοφώνησε ο επίσης μεγάλος ποιητής Άγγελος Σικελιανός στην κηδεία του Εθνικού ποιητή Κωστή Παλαμά την 27η Φεβρουαρίου του 1943. Κηδεία που εξελίχθηκε στην κορυφαία ίσως αντιστασιακή εκδήλωση κατά των Γερμανών Κατακτητών.

Συνεχίζει ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου: 

Ας τα επαναλάβουμε για τον μεγάλο Μίκη!

Ηχήστε οι σάλπιγγες… Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ως πέρα…
Βογκήστε τύμπανα πολέμου… Οι φοβερές
σημαίες, ξεδιπλωθείτε στον αέρα !

Σ’ αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων