11/12/2023 12/04/2024 Στην Πουλίτσα βρέθηκε, προσκεκλημένος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να τελέσει Επιμνημόσυνο Τρισάγιο και να παραστεί στην εκδήλωση για τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του αοιδίμου Ιερολοχίτη και Καταδρομέα, Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα. Μετά το πέρας του Τρισαγίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θέλοντας να αποδώσει την...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2024 - 0:32

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στα αποκαλυπτήρια προτομής του στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα στην Πουλίτσα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στα αποκαλυπτήρια προτομής του στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα στην Πουλίτσα

Στην Πουλίτσα βρέθηκε, προσκεκλημένος του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, προκειμένου να τελέσει Επιμνημόσυνο Τρισάγιο και να παραστεί στην εκδήλωση για τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του αοιδίμου Ιερολοχίτη και Καταδρομέα, Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα.

Μετά το πέρας του Τρισαγίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θέλοντας να αποδώσει την δέουσα τιμή στον μεγάλο συντοπίτη μας Στρατηγό Κόρκα, ανέσυρε από την μνήμη του την πρώτη γνωριμία μαζί του, όταν ο Ποιμενάρχης, νεαρός Διάκονος, είχε επισκεφθεί το χωριό, με τον καταγόμενο εκ Πουλίτσας, μακαριστό Γέροντά του κυρό Χρυσόστομο Βέργη, Μητροπολίτη Χαλκίδος, συγγενή του Στρατηγού εκ γένους Παπαϊωάννου προκειμένου να τελέσουν την πανήγυρη του Αγίου Σπυρίδωνος. Λίγα χρόνια αργότερα, ξανά συναντηθήκαν, προσκεκλημένοι από τον Στρατηγό αυτή την φορά, ώστε να ευλογήσουν τον γάμο της θυγατέρας του Ελένης.

Ο Στρατηγός, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, ήταν μεγάλος άνδρας με δυνατή ψυχή, σφρίγος και ζωντάνια και ήταν ο πλέον κατάλληλος για την θέση που κατείχε, ως ηγέτης. Γι᾿ αυτό του ανετίθεντο ευθύνες, που πάντοτε έφερε εις πέρας, δοξάζοντας τον Στρατό και την Πατρίδα. Η Ιστορία μας και η κληρονομιά μας δεν είναι «παραμύθια» αλλά ότι ιερότερο έχουμε και δεν μπορούμε ούτε επιτρέπεται να τα κρύβουμε, να τα ξεχνάμε και να τα αλλοιώνουμε κατά περίσταση… Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε αυτοί που είμαστε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι οφείλουμε να αναδεικνύουμε και να επικαλούμαστε την Ιστορία μας ως πλούτο, έμπνευση και δύναμή μας και να τιμούμε διαχρονικά τους ιστορικούς άνδρες μας, ένας εκ των οποίων υπήρξε και ο αείμνηστος Στρατηγός Κόρκας.

Ακολούθως τον λόγο έλαβαν ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας ο οποίος έστησε την προτομή του Στρατηγού, ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος αναφέρθηκε όπως έπρεπε με λεπτομέρειες στην προσφορά, στην προσωπικότητα και στο έργο του Στρατηγού Κόρκα και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Κόρκα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, την Βουλευτή Κορινθίας κ. Μαρία Ελένη (Μαριλένα) Σούκουλη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο και τον Πρόεδρο της Πουλίτσας κ. Γεώργιο Πούλο.

Στην τελετή παρέστησαν εκ της οικογενείας η σύζυγος του αείμνηστου Στρατηγού κ. Ακριβή Κόρκα, η κόρη του κ. Ελένη Κόρκα, λοιποί συγγενείς μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ανώτατοι Αξιωματικοί και πλήθος κόσμου που συνέρευσαν για να τιμήσουν τον συντοπίτη τους Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα.
     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων