04/11/2019 04/11/2019 Την 3η Νοεμβρίου η Εκκλησία εορτάζει την Ανακομιδή των Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Αυτή την ημέρα η Ιστορική Ι. Μονή του Φενεού, που τιμάται επ’ ονόματί Του, εορτάζει την Β΄ Πανήγυρη της. Το απόγευμα του Σαββάτου, 2 Νοεμβρίου 2019, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε από τους πατέρες της Ι. Μονής ο πανηγυρικός Εσπερινός...
04 Νοεμβρίου, 2019 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2019 - 17:03

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στη Β’ πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Φενεού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στη Β’ πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Φενεού

Την 3η Νοεμβρίου η Εκκλησία εορτάζει την Ανακομιδή των Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Αυτή την ημέρα η Ιστορική Ι. Μονή του Φενεού, που τιμάται επ’ ονόματί Του, εορτάζει την Β΄ Πανήγυρη της.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 2 Νοεμβρίου 2019, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε από τους πατέρες της Ι. Μονής ο πανηγυρικός Εσπερινός και την επομένη μετέβη στην πανηγυρίζουσα η Ι. Μονή και τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους πατέρες της Ι. Μονής.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε την Ι. Μονή από νωρίς το πρωί, με λεωφορεία τόσο από την Ι. Μητρόπολή όσο και από άλλες Ι. Μητροπόλεις, για να τιμήσει τον εορτάζοντα Άγιο και να λάβει την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου, ο οποίος ομίλησε στους συμπροσευχόμενους πιστούς για την ιστορικότητα της Ι. Μονής, που σε όλα τα στάδια της Ιστορίας, με το μεγάλο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό της έργο στάθηκε ως σημείο ανακούφισης και ελπίδας στους Χριστιανούς της περιοχής αλλά και γενικότερα στους Χριστιανούς της Πελοποννήσου αποτελώντας πόλο έλξης για τους πιστούς έως σήμερα. Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε ευχόμενος ο Άγιος Γεώργιος να δίδει σε όλους υγεία και φώτιση, ώστε να μπορέσουν να βρεθούν ξανά μαζί και την επόμενη χρονιά.

Την ίδια ημέρα και στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου στο Χιλιομόδι Κορινθίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία όπου και ομίλησε στους ευσεβείς πιστούς ερμηνεύοντας το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής. Στο κήρυγμα του τόνισε ότι όσα ο Χριστός αγγέλλει στο Ι. Ευαγγέλιο Του, αυτά είναι η μοναδική αλήθεια, που οδηγεί τον άνθρωπο στην αιώνια μακαριότητα. Τέλος ευχήθηκε στους πιστούς ο Κύριος δια πρεσβειών του Αγίου Γεωργίου να τους χαρίσει πνευματική, σωματική υγεία και ειλικρινή αγάπη προς τους συνανθρώπους μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων