05/08/2022 05/08/2022 Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, χθες Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022, τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο η Ι. Ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα προς την Θεοτόκο. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε στους συμμετέχοντες στην Ι. Παράκληση πιστούς για τις ιδιότητες της Παναγίας μας και την σημαντικότητά Της...
05 Αυγούστου, 2022 - 13:24
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2022 - 13:31

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην 4η Παράκληση στην Παναγία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην 4η Παράκληση στην Παναγία

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου, χθες Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022, τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο η Ι. Ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα προς την Θεοτόκο.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε στους συμμετέχοντες στην Ι. Παράκληση πιστούς για τις ιδιότητες της Παναγίας μας και την σημαντικότητά Της στην Ενανθρώπηση του Δευτέρου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, επισημαίνοντας την δυσκολία να περιγράψει κανείς την συμμετοχή Της στα κοσμοσωτήρια αυτά γεγονότα. «Οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης είδαν με προεικονίσεις και ομίλησαν για το Πρόσωπο της Παναγίας μας με αποτέλεσμα να Την σέβονται και να Την τιμούν, εκτός από τους Χριστιανούς τόσο οι Ιουδαίοι όσο και οι Μουσουλμάνοι, αφού προβάλλεται και σ’ αυτές τις Θρησκείες ως η Μητέρα ενός Μεγάλου Προφήτη.

Το Σύμβολο της Πίστεώς μας επεξηγεί και αναλύει όλα τα θέματα της Πίστεως μας και επειδή μέσω αυτού ομολογούμε την Ορθή Πίστη μας οφείλουμε να το γνωρίζουμε. Σ’ ένα απ’ τα άρθρα του, αναφερόμενο στην Παναγία και στην δι᾿ Αυτής σάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού, λέει: «καὶ σαρκωθέντα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου καὶ ἐνανθρωπήσαντα», επισημαίνοντας μας με σαφήνεια τον σημαντικό ρόλο της Θεοτόκου στην Ενανθρώπηση του Χριστού και επειδή ακόμα και σήμερα, υπάρχουν αιρέσεις που υβρίζουν, με χυδαίο τρόπο, το Πρόσωπο της Παναγίας μας, εμείς, γνωρίζοντας ότι Αυτή είναι η Παναγία Μητέρα όλων των ανθρώπων, Την τιμούμε, Την σεβόμαστε και Την πλησιάζουμε ως Μητέρα μας, γεμίζοντας τους Ναούς μας για να προσευχηθούμε σε Αυτή».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων