05/08/2021 05/08/2021 Τον Εσπερινό και την Ι. Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Τετάρτη, 4 Αυγούστου, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Τον Ι. Άμβωνα διακόνησε κατ᾿ εντολή του Σεβασμιωτάτου ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ο οποίος ομίλησε για την αγάπη...
05 Αυγούστου, 2021 - 19:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2021 - 18:58

Η Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Η Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως στην Κόρινθο

Τον Εσπερινό και την Ι. Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος την Τετάρτη, 4 Αυγούστου, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Τον Ι. Άμβωνα διακόνησε κατ᾿ εντολή του Σεβασμιωτάτου ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ/ροςπ. Παναγιώτης Μαυραγάνης, ο οποίος ομίλησε για την αγάπη και την μητρική στοργή που τρέφει η Υπεραγία Θεοτόκος στους ανθρώπους φέροντας ως παράδειγμα το περιστατικό με την Ι. Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, όπου οι «αμελείς» Μοναχοί διεσωθήκαν, παρά το θέλημα του βρεφοκρατούμενου στις αγκάλες Της Χριστού, από τους πειρατές. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα μεγάλα γεγονότα στης ζωής της Παναγίας μας, από την σύλληψη έως και την Κοίμησή Της, ενώ στο τέλος παρεκάλεσε τον σεπτό Ποιμενάρχη να δέετε στην Παναγία Μητέρα μας, ώστε όλοι να αξιωθούμε, όπως η Μαρία «ἣ καὶπαρακαθίσασαπαρὰτοὺς πόδας τοῦ Ἰησοῦἤκουετὸνλόγοναὐτοῦ» (Λουκ. ι΄, 39) να βρισκόμαστε μέσα στην Εκκλησία και να ακούμε τον λόγο του Θεού!

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων