24/03/2023 24/03/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συκιάς την Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Γεωργίας Βασιλαρά, αδελφής του κ. Γεωργίου Βασιλαρά. Στον επικήδειό του ο Ποιμενάρχης ερμήνευσε την Αποστολική περικοπή της Εξοδίου Ακολουθίας, εκ της Α’ προς Θεσσαλονικείς Eπιστολής του Αποστόλου Παύλου (κεφδ΄, 13-17) τονίζοντας το γεγονός ότι, ως...
24 Μαρτίου, 2023 - 15:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 14:55

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην Εξόδιο Ακολουθία της Μακαριστής Γεωργίας Βασιλαρά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην Εξόδιο Ακολουθία της Μακαριστής Γεωργίας Βασιλαρά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συκιάς την Εξόδιο Ακολουθία της αοιδίμου Γεωργίας Βασιλαρά, αδελφής του κ. Γεωργίου Βασιλαρά.

Στον επικήδειό του ο Ποιμενάρχης ερμήνευσε την Αποστολική περικοπή της Εξοδίου Ακολουθίας, εκ της Α’ προς Θεσσαλονικείς Eπιστολής του Αποστόλου Παύλου (κεφδ΄, 13-17) τονίζοντας το γεγονός ότι, ως Χριστιανοί έχουμε την λύση στο πρόβλημα του θανάτου αρκεί να πιστεύσουμεστoν Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο. Αν δεν πιστεύσουμε τότε θα είμαστε έρμαια στην αγωνία, τον φόβο και την απογοήτευση και θα καταστούμε απαρηγόρητοι.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, ο κόσμος και τα του κόσμου τερπνά μας τραβούν σαν μαγνήτης, εάν όμως προσκολληθούμε στον Χριστό και αγωνιστούμε μαζί Του, τότε «καν αποθάνουμε» θα ζήσομε. Εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε ότι δεν φεύγουμε από την ζωή για να πάμε στον θάνατο, αλλά φεύγουμε από την ζωή του «θανάτου» για να πορευθούμε στην γαλήνη της αιωνιότητος.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας παρηγορητικούς λόγους στον αδελφό της θανούσης, στους οικείους τους και σε όλους τους παρισταμένους, που τον ευχαρίστησαν θερμά για την παρηγορητική παρουσία του στην Εξόδιο Ακολουθία.

Μεταξύ αυτών και ο ανάδοχος της θανούσης κ. Φώτιος Παπαγεωργίου, Θεολόγος, απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής της Κορίνθου και συμπαραστάτης της Ιεράς Μητρόπολης, ο οποίος λαμβάνοντας τον λόγο μίλησε με θερμά λόγια για την πίστη και το ανήσυχο πνεύμα της αοιδίμου αναδεκτής του.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων