13/08/2022 13/08/2022 Την τελευταία παράκληση για την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε το τροπάριο της Θ’ Ωδής του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου «Χαράς μου την καρδίαν πλήρωσον, Παρθένε η της χαράς δεξάμενη το πλήρωμα...
13 Αυγούστου, 2022 - 18:27
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2022 - 18:36

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην τελευταία Παράκληση του Δεκαπενταυγούστου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην τελευταία Παράκληση του Δεκαπενταυγούστου

Την τελευταία παράκληση για την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου τέλεσε χθες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε το τροπάριο της Θ’ Ωδής του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου «Χαράς μου την καρδίαν πλήρωσον, Παρθένε η της χαράς δεξάμενη το πλήρωμα τής αμαρτίας την λύπην, εξαφανίσασα».

«Παρακαλούμε την Παναγία να γεμίσει τις καρδιές μας χαρά, καθώς είναι Αυτή που δέχθηκε της χαράς το πλήρωμα, όταν ο Υιός Της εξαφάνισε την λύπη της αμαρτίας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη λύπη απ’ αυτή που προξενεί στον άνθρωπο η αμαρτία, καθώς αυτή απομακρύνει τον άνθρωπο από τον Θεό που είναι η πηγή και η αιτία της χαράς.

Ο Χριστός είπε στους Μαθητές Του ότι: «ἐν τῷ κόσμῳ θλῖψιν ἕξετε· ἀλλὰ θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον» (Ιω. Ιστ΄, 33) και η πρώτη λέξη που τους είπε μετά την Ανάσταση Του ήταν «Χαίρετε», γιατί με την Θυσία Του νίκησε την αμαρτία και επέτρεψε στον αμαρτωλό από την πτώση των Πρωτοπλάστων άνθρωπο να ξαναμπεί στον Παράδεισο.

Αποτελεί σημείο των μοντέρνων καιρών η προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος ότι η αμαρτία είναι γλυκιά και όσοι προσπαθούν να ζουν κατά το θέλημα του Θεού είναι άξιοι χλευασμού.

Εμείς οι Χριστιανοί οφείλουμε με μετάνοια να προσερχόμαστε στο «λουτρό» της εξομολογήσεως και να εφαρμόζουμε το «νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν», να τιμούμε την Παναγία Μητέρα μας, την Μητέρα Αυτού που έφερε την χαρά, εξάλλου εμείς Την ονομάσαμε «Πάντων Χαρά» και σήμερα που κλείνουμε τον κύκλο των παρακλήσεων να Την παρακαλέσουμε να μας δώσει την χαρά και την χάρι του Θεού. Ας είναι η Παναγία μας βοηθός και οδηγός στην ζωή μας!».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων