05/12/2022 05/12/2022 Με κατάνυξη τελέσθηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον ιστορικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Άγιου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, το οποίο βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Οίκου. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Καγιούλης και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας, το Ιεροψαλτικό Αναλόγιο διηκόνησε ο Αρχιδιάκονος...
05 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 17:38

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στο ιστορικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Άγιου Σεραφείμ

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στο ιστορικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Άγιου Σεραφείμ

Με κατάνυξη τελέσθηκε, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον ιστορικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Άγιου Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου, το οποίο βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Οίκου.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, ο Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Καγιούλης και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας, το Ιεροψαλτικό Αναλόγιο διηκόνησε ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου π. Δαμασκηνός Γεννηματάς, ενώ ο Ποιμενάρχης τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων Προκατόχων του Μητροπολιτών Κορίνθου Προκοπίου του Τζαβάρα, ο οποίος είχε κοιμηθεί την 3η Δεκεμβρίου 1964 και του από Κορίνθου Αρχιεπισκόπου και Αντιβασιλέα Δαμασκηνού του Παπανδρέου, ο οποίος είναι και ο κτίτωρ του Μητροπολιτικού ενδιαιτήματος και του επ’ ονόματι του προστάτου του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, του Εθνοϊερομάρτυρος, τιμωμένου Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου.

Ακολούθως, το εσπέρας της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου προκειμένου να συγχοροστατήσει μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Νέας Κρήνης και Καλαμαρίας κ. Ιουστίνου και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου στον Πανηγυρικό Εσπερινό των πρώτων ονομαστηρίων του νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους αγίους Αρχιερείς με λόγους θερμούς τους ευχαρίστησε για την τιμητική συμμετοχή τους στα πρώτα ονομαστήρια του, ως Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Την επομένη Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος έλαβε μέρος στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νίκαιας κ. Αλεξίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας κ. Εφραίμ, Σύρου κ. Δωροθέου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Γλυφάδας κ. Αντωνίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας παρευρέθηκε με πολλή χαρά στα εγκαίνια του περικαλλούς και υπερσύγχρονου νέου διοικητικού κέντρου της I. M. Πειραιώς, που τελέσθηκαν παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου β΄ με κάθε επισημότητα. Το «Μαρινάκειον Μέλαθρον», όπως θα ονομάζεται από τούδε και στο εξής το κτίριο, καθώς ανακαινίσθηκε με δαπάνες του ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς κ. Ευαγγέλου Μαρινάκη, θα στεγάζει πλέον τα νέα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και θα εξυπηρετεί το πολυπληθές ποίμνιο του μεγάλου επινείου της Χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στα Ψαχνά Ευβοίας και συγκεκριμένα στην Ι. Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Ψαχνών για να ευχηθεί στην Γερόντισσα Χριστοδούλη για την ονομαστική της Εορτή.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων