29/05/2023 29/05/2023 Στον Προσκηνυματικό Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου, στο Λουτράκι, λειτούργησε χθες ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ.π. Πέτρο Καγιούλη, π. Δημήτριο Σουσούνη, και τους Διακόνους του π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια. Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την εορτή των Αγίων 318...
29 Μαΐου, 2023 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2023 - 15:53

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στον Προσκυνηματικό Ναό Φανουρίου Λουτρακίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στον Προσκυνηματικό Ναό Φανουρίου Λουτρακίου

Στον Προσκηνυματικό Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου, στο Λουτράκι, λειτούργησε χθες ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ.π. Πέτρο Καγιούλη, π. Δημήτριο Σουσούνη, και τους Διακόνους του π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την εορτή των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων, των συγκροτησάντων την Α’ Οικουμενική Σύνοδο, ερμήνευσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα όπου ο Απόστολος Παύλος, κατευθυνόμενος προς την Ιερουσαλήμ για την εορτή της Πεντηκοστής σταμάτησε στην Έφεσο, προσκάλεσε τους Επισκόπους και τους ομίλησε, εφιστώντας τους την προσοχή, για το τι πρέπει να διδάσκουν και πώς οφείλουν να συμπεριφέρονται, καθώς είναι βέβαιο ότι μετά την αναχώρησή του θα εισβάλουν «λύκοι βαρεῖς … μὴφειδόμενοι τοῦ ποιμνίου» (Πραξ. κ’, 29) που θα επιχειρήσουν να βλάψουν και να αφανίσουν τις ψυχές των λογικών προβάτων.

Στη συνέχεια, ο Ποιμενάρχης επεσήμανε ότι, η Εκκλησία ονομάζεται και Αποστολική, καθώς οι Απόστολοι ως στύλοι και εδραιώματά Της εργάζονται διαχρονικά γι᾿ Αυτή. Οφείλουμε, επομένως, εμείς ως οι με θαυμαστό τρόπο διάδοχοί Τους, να Τους τιμούμε, να υπακούουμε στους λόγους Τους,αλλά καινα μεταφέρουμε την διδασκαλία Τους στους πιστούς ερμηνεύοντάς την όχι κατά το δοκούν, όπως κάνουν οι Προτεστάντες, αλλά όπως αδιάψευστα ερμηνεύει η Εκκλησία μας και οι Πατέρες Της, σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι είμαστε δε χαρούμενοι, γιατί ως μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, δύο χιλιάδες χρόνια τώρα, στηριζόμαστε στα Ι. Κείμενα και τα ερμηνεύουμε, μέσω των Οικουμενικών Συνόδων, ώστε χωρίς λάθη να απομακρύνουμε τις «διεστραμμένες» διδασκαλίες, που σκοπό έχουν να αποσπάσουν τους πιστούς από τον ορθό δρόμο της Σωτηρίας, μεταβάλλοντάς τους σε οπαδούς. Καθίσταται επομένως ξεκάθαρο σε όλους μας ότι έξω από την Εκκλησία δεν υπάρχει Σωτηρία!

Συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε να μην εγκαταλείπουμε αυτές τις διδασκαλίες, που τόσο όμορφα και ενωτικά η Εκκλησία μάς διδάσκει, δια του Αγίου Πνεύματος, και να μην επηρεαζόμαστε, από διάφορες ετεροδιδασκαλίες που τάχα φαίνεται να αγαπούν και να πρεσβεύουν όσα πρεσβεύει και η Εκκλησία. Κάποιοι ισχυρίσθηκαν ότι μας αγαπούν, κάποιοι άλλοι ότι μας αγαπούν περισσότερο, εμείς όμως επιλέγουμε πάντοτε την διακριτική αποχή από αυτή την ψευτοαγάπη και την προπαγάνδα, όπως ανέφερε.

Γι’ αυτό εξάλλου, όπως υπενθύμισε ο Σεβασμιώτατος, η Ι. Μητρόπολη, όπως και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, εξέδωσαν προ των εκλογών Εγκύκλιο προς τους Κληρικούς που σαφώς υποδείκνυε ότι η υποχρέωση των Κληρικών, είναι να μην ανακατεύουμε τους πιστούς με τα κόμματα και τις ψήφους, αλλά να προσευχόμαστε να φωτίζονται και αυτοί και οι πολιτικοί μας ΟΛΟΙ από το Πνεύμα το Άγιο, να πράττουν αυτό που θεωρούν σωστό για τον Λαό και να παραδειγματίζονται από τον Ιωάννη Καποδίστρια, τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος,που γράφοντας με το χέρι τοῦτο προσευχητικό επίγραμμα, στο πίσω μέρος της Ι. Εικόνος της «Παναγίας Γλυκοφιλούσης» (Ιστορικό Κειμήλιο που φυλάσσεται στην Ι. Μητρόπολη), εξομολογήθηκε: «Γλυκοφιλούσα Μαριάμ τον Υιόν σου αίτησαι υπέρ εμού του δούλου σου Ιωάννου, βραβεύσαι, μετά σοφίας κυβερνάν τον ευσεβή λαόν του και βασιλείας με Αυτού τυχείν δι ᾿Ελεός του».

         

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων