22/05/2024 22/05/2024 Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσαν, χθες, κατά την  Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κούτσι Κορινθίας, κατά την διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα και η εις Διάκονον Χειροτονία του εκ Μποζικών Κορινθίας...
22 Μαΐου, 2024 - 15:37
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 - 15:43

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Αθανασίου Καραντζιά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του Αθανασίου Καραντζιά

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσαν, χθες, κατά την  Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κούτσι Κορινθίας, κατά την διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα και η εις Διάκονον Χειροτονία του εκ Μποζικών Κορινθίας καταγόμενου κ. Αθανασίου Καραντζιά του Ιωάννου, εγγάμου και πατέρα δύο (2) τέκνων.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος ανακοίνωσε τέσσερεις νέες Χειροτονίες και επεσήμανε ότι η Αρχιερατική Περιφέρεια της Νεμέας θα καλύπτεται καλύτερα λειτουργικά. Όπως ανεφερε, δεδομένου ότι κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την ύπαρξη των κενών Ενοριών, θέλησαν να «παίξουν» στην περιοχή τον ρόλο του Δεσπότη, του Παππά, του Διακόνου…, άσχετα αν η ζωή τους δεν το επιτρέπει και άσχετα αν βρίσκονται στα Δικαστήρια αλληλομηνυόμενοι για θέματα που δεν μπορεί κανείς να τα αναφέρει εντός της Εκκλησίας, μάλιστα έχουν και το θράσος να παρεμβαίνουν σε πρόσωπα της εξουσίας, προκειμένου να φαίνονται δυνατοί, απειλώντας την Συνταγματικά κατοχυρωμένη Εκκλησία μας με ανθρώπους που κρύβονται σε λαγούμια φιλοδοξώντας να επαναφέρουν τον Χριστιανισμό στην εποχή των διωγμών και των κατακομβών, δηλώνοντας ότι θα ιδρύσουν κόμματα που θα συνεργαστούν με τους Ρώσους γιατί τάχα αυτοί θα τους αναγνωρίσουν την Ιερωσύνη, αυτή που δεν έχουν, γιατί αν είχαν δεν θα απευθύνονταν σε άλλου κλίματος εκκλησιαστικά κέντρα.

Με τους αγίους Αρχιερείς συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητρόπολης Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, ο Αιδεσ. Οικονόμος – Σταυροφόρος π. Δημήτριος Ζούζιας, ο Αρχιδιάκονος της Ι. Μητρόπολης π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος, ο Δήμαρχος Σικυώνος κ. Σπυρίδων Σταματόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας κ. Δημήτριος Τουμπανάκης και πλήθος Πιστών.

Πριν από την εις Υποδιάκονον Χειροθεσία του νέου Κληρικού της Αποστολικής Ι. Μητρόπολης, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στους Αγίους Θεοστέπτους Βασιλείς και Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη τους οποίους η Εκκλησία μας εξίσωσε με τους Αγίους Αποστόλους, γιατί Την αγάπησαν και εργάστηκαν για Αυτήν με αποστολικό ζήλο. Η παρουσία του Χριστού στον κόσμο αλλά και η χορηγία χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία μας έδωσαν, κατά την μετοχή μας στην Αρχιερωσύνη του Χριστού, χαρίσματα ώστε να ξεπερνάμε ακόμα και τους Αγγέλους παρά το γεγονός ότι είμαστε άνθρωποι «σάρκα φορούντες και τον κόσμον οικούντες». Στην Εκκλησία επιβάλλεται να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι με την χάρη του Αγίου Πνεύματος θα επιτελούν το σωστικό έργο του Κυρίου μας.

Έτσι ο Χριστός έδωσε την χάρη στους Αποστόλους και δι᾿ Αυτών σε εμάς και εμείς δεν επιτρέπεται να την κρατούμε φιλάρεσκα για τον εαυτό μας αλλά επιβάλλεται να την μεταδίδουμε, να την παρέχουμε και σε άλλους ώστε να αγιάζονται οι άνθρωποι κάθε εποχής. Γι᾿ αυτόν τον λόγο παίρνουμε από την κοινωνία ανθρώπους, που διακρίνονται για την πίστη και την χρηστοήθεια τους, και με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος καθίστανται δια των χειρών μας Ιερείς, δηλαδή, άνθρωποι που έχουν την δύναμη να κάνουν τους Πιστούς, δια των Ι. Μυστηρίων, κατά χάριν θεούς.

Σήμερα, τόνισε, λαμπρύνουμε την εορτή και πανήγυρη του χωριού σας με την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Αθανασίου Καραντζιά, στον οποίο ο Ποιμενάρχης μας έδωσε πνευματικές οδηγίες για τον περαιτέρω τρόπο ζωής του, ως Κληρικού πλέον.

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην δυσκολία που υπάρχει από τα πολιτικά «κέντρα διοίκησης» ως προς τον διορισμό νέων Κληρικών επισημαίνοντας πως η Εκκλησία κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να στηρίξει τους Πιστούς, να συντηρήσει, να κρατήσει και να οδηγήσει τους ανθρώπους προς την σωτηρία.

Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την ύπαρξη των κενών Ενοριών

Μετά την εις Διάκονον Χειροτονία του νέου Κληρικού και προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος ανακοίνωσε τέσσερεις νέες Χειροτονίες επισημαίνοντας ότι η Αρχιερατική Περιφέρεια της Νεμέας θα καλύπτεται καλύτερα λειτουργικά. Δεδομένου ότι κάποιοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την ύπαρξη των κενών Ενοριών, θέλησαν να «παίξουν» στην περιοχή τον ρόλο του Δεσπότη, του Παππά, του Διακόνου…, άσχετα αν η ζωή τους δεν το επιτρέπει και άσχετα αν βρίσκονται στα Δικαστήρια αλληλομηνυόμενοι για θέματα που δεν μπορεί κανείς να τα αναφέρει εντός της Εκκλησίας, μάλιστα έχουν και το θράσος να παρεμβαίνουν σε πρόσωπα της εξουσίας, προκειμένου να φαίνονται δυνατοί, απειλώντας την Συνταγματικά κατοχυρωμένη Εκκλησία μας με ανθρώπους που κρύβονται σε λαγούμια φιλοδοξώντας να επαναφέρουν τον Χριστιανισμό στην εποχή των διωγμών και των κατακομβών, δηλώνοντας ότι θα ιδρύσουν κόμματα που θα συνεργαστούν με τους Ρώσους γιατί τάχα αυτοί θα τους αναγνωρίσουν την Ιερωσύνη, αυτή που δεν έχουν, γιατί αν είχαν δεν θα απευθύνονταν σε άλλου κλίματος εκκλησιαστικά κέντρα.

Ολοκληρώνοντας προέτρεψε τους Πιστούς να προσέχουν που πηγαίνουν να εκκλησιάζονται, τι χάρη ζητούν και από ποιούς, ευχαριστώντας τους παράλληλα για την προσευχητική τους παρουσία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό και την μετ᾿ ευλαβείας συμμετοχή τους στα Ιερά Μυστήρια της Θ. Ευχαριστίας και της εις Διάκονον Χειροτονίας του νέου Κληρικού της Ι. Μητρόπολης, ευχόμενος έτη πολλά και ευλογημένα!

 

          

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων