09/04/2024 09/04/2024 Χθες Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ετέλεσε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ιωνίας) Κορίνθου, την Εξόδιο Ακολουθία του αοιδίμου Γεωργίου Κασιμάτη, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. κ. Αρκάδιο Ραζνύ, Προϊστάμενο Ι. Ναού Μεταμορφώσεως τους Σωτήρος Κορίνθου, τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννη Δελημπαλτά και π. Δημήτριο Στεργιόπουλο και...
09 Απριλίου, 2024 - 12:45

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του Γεωργίου Κασιμάτη

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του Γεωργίου Κασιμάτη

Χθες Δευτέρα, 8 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ετέλεσε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ιωνίας) Κορίνθου, την Εξόδιο Ακολουθία του αοιδίμου Γεωργίου Κασιμάτη, πλαισιούμενος από τον Αρχιμ. κ. Αρκάδιο Ραζνύ, Προϊστάμενο Ι. Ναού Μεταμορφώσεως τους Σωτήρος Κορίνθου, τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Ιωάννη Δελημπαλτά και π. Δημήτριο Στεργιόπουλο και τους Διακόνους του π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Στον Επικήδειό του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τα παιδιά του μακαριστού και ιδιαιτέρως με την δημοσιογράφο κ. Νίνα Κασιμάτη, η οποία ασχολούμενη με τα κοινά της πόλεως και της Κορινθίας γενικότερα συνεργάστηκε με την Ι. Μητρόπολή σε διάφορα θέματα, επιδεικνύοντας σεμνότητα, ταπεινότητα και διάθεση προβολής της αλήθειας.

Από αυτή την πρότερη σχέση ο Σεβασμιώτατος αντελήφθη ότι πρόκειται για μια οικογένεια καλή και ευλογημένη και αποτελεί καθήκον του Επισκόπου να παρίσταται σε τέτοιες Ι. Ακολουθίες και να παρηγορεί, μέσω της Θεολογίας της Εκκλησίας μας, τις ψυχές των ανθρώπων που θρηνούν την απώλεια των προσφιλών τους προσώπων. Ο Απόστολος Παύλος διδάσκει, ότι δεν είμαστε ώσπερ «οἱ λοιποὶ οἱ μὴ ἔχοντες ἐλπίδα» (Α’ Θεσ. δ’, 13), αλλά εμείς, οι Χριστιανοί, έχουμε την ελπίδα της Αναστάσεως και της Αιωνίου Ζωής. Ο θάνατος για τους ανθρώπους του Θεού είναι ένας ύπνος. Μπορεί να χωρίζεται η ψυχή από το σώμα αλλά γνωρίζουμε ότι όταν ο Χριστός φανερωθεί με όλη Του την δόξα τότε θα απολαύσουμε, μαζί με τον Αναστημένο Χριστό και την δική μας ανάσταση.

“Η Εκκλησία μας αυτές τις μέρες που βρισκόμαστε στο μέσον της Μ. Τεσσαρακοστής, προβάλει τον Τίμιο Σταυρό, ο Οποίος από σύμβολο θανάτου μετεβλήθη, για εμάς τους Βαπτισμένους Χριστιανούς και συν – σταυρωμένους με Εκείνον, σε «άγκυρα ελπίδος», «σημείο σωτηρίας» και ελπίδα Αναστάσεως και Ζωής Αιωνίου. Εξ’ αυτού δεν φοβόμαστε τον θάνατο! Μπορεί να λυπούμαστε για τον πρόσκαιρο αποχωρισμό μας, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά «προσδοκώμεν ανάσταση νεκρών» και έχουμε την βεβαιότητα ότι θα ανταμώσουμε ξανά και θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί με τον Θεό μας «ἔνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος»! Ολοκληρώνοντας ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στην σύζυγο, τα παιδιά και τους υπόλοιπους συγγενείς του μακαριστού να έχουν την ευχή του, ο Θεός να τον αναπαύσει και να έχουν την άνωθεν παρηγορία! Ας είναι αιωνία η μνήμη του!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων