10/08/2021 10/08/2021 Τον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο τέλεσε την Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021 το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως. Τον Ι. Άμβωνα παρεχώρησε ο Σεβασμιώτατος στον Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς...
10 Αυγούστου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/08/2021 - 16:56

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε τον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε τον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα

Τον Μέγα Παρακλητικό Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο τέλεσε την Κυριακή, 8 Αυγούστου 2021 το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως.

Τον Ι. Άμβωνα παρεχώρησε ο Σεβασμιώτατος στον Νομικό Σύμβουλο της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Πέτρο Θωμαΐδη, ο οποίος ομίλησε αναλύοντας το τροπάριο της Μ. Παράκλησης «Τα νέφη, των λυπηρών εκάλυψαν, την αθλίαν μου ψυχήν και καρδίαν,…», επισημαίνοντας ότι πολλές φορές οι λύπες κατακλύζουν την ψυχή του ανθρώπου και τον κάνουν να αναρωτιέται μήπως τελικά ο Θεός είναι τιμωρός. Η απάντηση όμως είναι ξεκάθαρη, καθώς «οἰκτίρμων καὶἐλεήμων ὁ Κύριος, μακρόθυμος καί πολυέλεος» (Ψαλ. 102,8), αφού φυσικά δεν είναι ο Θεός που τιμωρεί, αλλά εμείς οι θνητοί που αυτοτιμωρούμεθα με την απομάκρυνση, την αποστασιοποίηση και την άρνηση, που κακώς επιδεικνύουμε απέναντι στο θέλημα του Θεού.

Κατέληξε δε τον λόγο του επικαλούμενος τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου και προτρέποντας τους Πιστούς να επιζητούν το έλεος του Θεού και να υπακούουν στο θέλημά Του!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων