05/12/2022 05/12/2022 Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, με την άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, τέλεσε χθες Τρισάγιο επί των τάφων των Μακαριστών Αρχιεπισκόπων Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Δαμασκηνού, κυρού Σεραφείμ και κυρού Χρυσοστόμου, στο Α’ Κοιμητήριο της πρωτεύουσας. Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εόρτασε την...
05 Δεκεμβρίου, 2022 - 18:07
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 18:14

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε Τρισάγιο επί των τάφων των Μακαριστών Αρχιεπισκόπων Αθηνών Δαμασκηνού και Σεραφείμ

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου τέλεσε Τρισάγιο επί των τάφων των Μακαριστών Αρχιεπισκόπων Αθηνών Δαμασκηνού και Σεραφείμ

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, με την άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, τέλεσε χθες Τρισάγιο επί των τάφων των Μακαριστών Αρχιεπισκόπων Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Δαμασκηνού, κυρού Σεραφείμ και κυρού Χρυσοστόμου, στο Α’ Κοιμητήριο της πρωτεύουσας.

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Οσίου Πατρός Ιωάννου του Δαμασκηνού και του εν Αγίοις Πατρός ημών Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, ημέρα κατά την οποία εόρταζαν τα ονομαστήριά τους, ο Μακαριστός, από Κορίνθου, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Δαμασκηνός (1891-1949) και ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ (1913-1998).

Ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, μετά των Διακόνων του π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Χρήστου Χίλια και με την κυριαρχική άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου β’ μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και τέλεσε ευγνωμόνως Τρισάγιο επί των τάφων των αοιδίμων Αρχιεπισκόπων, κυρού Δαμασκηνού, του Παπανδρέου, Αντιβασιλέως και Πρωθυπουργού γενομένου ως και των μακαριστών Αρχιεπισκόπων Σεραφείμ του Τίκα και Χριστοδούλου του Παρασκευαΐδου, πνευματικού του πατρός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων