29/05/2020 29/05/2020 Η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Το πρωί της Πέμπτης, 28 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος λειτούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο πλαισιούμενος από τους κληρικούς του Ιερού Ναού. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναλήψεως τονίζοντας ότι “με...
29 Μαΐου, 2020 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 15:06

“Ο Χριστός με την Ανάληψή Του πρόσφερε τη σωτηρία στον κόσμο”

Διαδώστε:
“Ο Χριστός με την Ανάληψή Του πρόσφερε τη σωτηρία στον κόσμο”

Η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου. Το πρωί της Πέμπτης, 28 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος λειτούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο πλαισιούμενος από τους κληρικούς του Ιερού Ναού. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναλήψεως τονίζοντας ότι “με αυτή την εορτή ενώ τυπικά ολοκληρώνεται ο κύκλος της ενσάρκου παρουσίας του Κυρίου μας στην γη, ουσιαστικά αρχίζει η ζώσα Εκκλησία, αφού «Ο καταβάς αυτός εστί και ο αναβάς»Ο Χριστός με την Ανάληψή του ανέβηκε «όπου ην το πρότερον», όχι μόνον ως Θεός αλλά και ως τέλειος Άνθρωπος, προσφέροντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την σωτηρία στον κόσμο“.

Στα Εξαμίλια Κορινθίας και στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αναλήψεως του Κυρίου που πανηγύριζε χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Στο λόγο του μίλησε με αφορμή της Αναλήψεως για τις θεολογικές προεκτάσεις του γεγονότος αυτού στη ζωή των ανθρώπων τονίζοντας το Ευαγγελικό “Ὁ μὲν οὖν Κύριος … ἀνελήφθη εἰς τὸν οὐρανὸν καὶ ἐκάθισεν ἐκ δεξιῶν τοῦ Θεοῦ» ως Θεάνθρωπος κάνοντας την ανθρώπινη φύση, που προσέλαβε, ομότιμη και σύνθρονη της Θεότητα αλλά και ότι και οι πιστοί, που αποτελούν το «Σώμα» του Χριστού ένεκα «της δυνάμεως ἐξ ὕψους», θα ενωθούν κατά την Δευτέρα Παρουσία μετά της «Κεφαλής», που είναι ο Χριστός καθώς και ότι, όπως οι Απόστολοι «ὑπέστρεψαν εἰς Ἱερουσαλὴμ μετὰ χαρᾶς μεγάλης» πεπεισμένοι στην επαγγελία του Κυρίου «οὐκ ἀφήσω ὑμᾶς ὀρφανούς·» , έτσι και οι πιστοί οφείλουμε να ζούμε με την παρουσία της χαράς και της ειρήνης στην ζωή μας, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αφού ο Χριστός «πιστός» στις υποσχέσεις Του δεν μας άφησε ορφανούς!

Δείτε φωτογραφίες: 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων