27/01/2020 27/01/2020 Στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού και εορτάζων τα ονομαστήριά του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βασιλάκος και ο Διάκονος π. Γεώργιος Μαρινάκης. “Ο Ζακχαίος, είναι το...
27 Ιανουαρίου, 2020 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2020 - 13:56

“Ο Ζακχαίος είναι το σήμαντρο εκείνο που καλεί σε μετάνοια τους πιστούς”

Διαδώστε:
“Ο Ζακχαίος είναι το σήμαντρο εκείνο που καλεί σε μετάνοια τους πιστούς”

Στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού και εορτάζων τα ονομαστήριά του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βασιλάκος και ο Διάκονος π. Γεώργιος Μαρινάκης.

“Ο Ζακχαίος, είναι το σήμαντρο εκείνο που καλεί σε μετάνοια τους πιστούς, προετοιμάζοντας τους να επιδοθούν στον αγώνα των αρετών που σηματοδοτεί το Ιερό Τριώδιο”, τόνισε, μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος.

Ανέφερε ότι η περικοπή του “Ζακχαίου” προετοιμάζει τους πιστούς προς υποδοχή του Αγίου Τριωδίου. Τόνισε ότι, ούτε η περιφρόνηση και ο φθόνος των συντοπιτών του Ζακχαίου, ούτε η κοινωνική του θέση, αλλά ούτε και το ανάστημά του στάθηκαν εμπόδιο στην συνάντησή του με τον Κύριο. Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός γνωρίζοντας «τα κρύφια της καρδίας» του αρχιτελώνου της Ιεριχούς και βλέποντας την ειλικρινή μετάνοιά του και τους «καρπούς» αυτής, τον «σώζει» και αυτόν και τον «οίκον» του. Ο Ζακχαίος, είναι το σήμαντρο εκείνο που καλεί σε μετάνοια τους πιστούς, προετοιμάζοντας τους να επιδοθούν στον αγώνα των αρετών που σηματοδοτεί το Ιερό Τριώδιο.

Ο Θεοφιλέστατος ολοκλήρωσε το κήρυγμά του με αναφορά στον εορτάζοντα Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ και ιδιαιτέρως στο έργο που επιτελεί ως Κληρικός αλλά και ως συνεργάτης του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, όχι μόνο στο αγιαστικό και ποιμαντικό τομέα αλλά και στον τομέα της φιλανθρωπίας, ως υπεύθυνος του καταστήματος τροφίμων και ενδυμάτων «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», ενώ παράλληλα μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας για «έτη πολλά», ευλογημένα και αγιασμένα από τον Θεό!

Αντιφωνώντας ο π. Αρκάδιος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο κ. Αγάπιο για την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους, καθώς και όλους τους συνεργάτες του στον Ι. Ναό και στην «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», που έσπευσαν να του ευχηθούν.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε την Βασιλόπιττα των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας μιλώντας πατρικά στα παιδιά για τον Μέγα Βασίλειο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων