07/07/2020 07/07/2020 Τη μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τίμησε ο σεπτός Ποιμενάρχης της Κορίνθου κ. Διονύσιος με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού στο ομώνυμο Ι. Παρεκκλήσιο στο Μούλκι Κορινθίας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο...
07 Ιουλίου, 2020 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 07/07/2020 - 15:12

Οι Άγιοι «φώτα» διασποράς του λόγου του Θεού

Διαδώστε:
Οι Άγιοι «φώτα» διασποράς του λόγου του Θεού

Τη μνήμη της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Κυριακής τίμησε ο σεπτός Ποιμενάρχης της Κορίνθου κ. Διονύσιος με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού στο ομώνυμο Ι. Παρεκκλήσιο στο Μούλκι Κορινθίας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι συνοδοί του Κληρικοί, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς με Ιερείς της Περιφέρειάς του.

Με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και στα μαρτύρια της Αγίας Κυριακής. Ο π. Άνθιμος τόνισε ότι οι Άγιοι, αφού ενώθηκαν με τον Χριστό, έγιναν «φώτα» διασποράς του λόγου Του, καθώς διέθεταν γενναιότητα, υπομονή και αγάπη για τον Δεσπότη Χριστό, αρετές που πρέπει να διαθέτει ο κάθε πιστός προκειμένου να ενωθεί και αυτός με τον Χριστό.

Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Κορίνθου, παρουσία του Κορίνθιου Υφυπουργού κ. Χρίστου Δήμα, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς ευλαβείας, που διατηρεί η οικογένειά του με την Αγία Κυριακή. Στη συνέχεια, θέλοντας να τιμήσει τον επί πενήντα χρόνια Εφημέριο του χωριού, Αιδεσ. π. Ηλία Κουτσιούκο, για το έργο που επιτελεί με φόβο Θεού, διακονώντας τους Πιστούς της Ενορίας του, του απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου – Σταυροφόρου και του ευχήθηκε να συνεχίσει το έργο του με τον αυτό ή και περισσότερο ζήλο!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων