17/04/2023 17/04/2023 Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στις Ακολουθίες της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου. Θεία Λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου Το Μεγάλο Σάββατο, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, πλαισιωμένος από...
17 Απριλίου, 2023 - 18:25
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 18:36

Οι Ακολουθίες της Αναστάσεως στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Διαδώστε:
Οι Ακολουθίες της Αναστάσεως στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στις Ακολουθίες της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Θεία Λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου

Το Μεγάλο Σάββατο, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ι. Ναού.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος πιστών, κυρίως νέων ανθρώπων, οι οποίοι κατέκλυσαν από τα ξημερώματα τον Ιερό Ναό προκειμένου να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη αυτή Ι. Ακολουθία, την οποία ο Σεβασμιώτατος καθιερώσει να τελεί κάθε Μεγάλο Σάββατο από της ενθρονίσεώς του, αλλά και για να Μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Ποιμενάρχης τέλεσε, στον ως άνω Ιερό Ναό, την Εξόδιο Ακολουθία της Αικατερίνης Γεωργιάδη, ομιλώντας παρηγορητικά και επιστηρικτικά προς την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους της μακαριστής.

Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Η Τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου όπου οι πιστοί συνεόρτασαν με τον Μητροπολίτη τους και τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας.

Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, τον προαύλιο χώρο του και τους γύρω δρόμους και αφού έλαβαν από τα χέρια του Ποιμενάρχη κ. Διονυσίου το Άγιο Φως, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς τα Προπύλαια του Ι. Ναού, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Πάρα πολλοί εκ των παρισταμένων Χριστιανών δεν δελεάστηκαν από την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα -μεταξύ τους και εκατοντάδες παιδιά- και κατόπιν σχετικής παραινέσεως του Σεβασμιωτάτου, παρέμειναν στον Ιερό Ναό και κατά την διάρκεια της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας και κοινώνησαν των Αχράντων του Θεού Μυστηρίων τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά για την φιλακόλουθο στάση τους, διάβασε τον Κατηχητικό λόγο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλογία να συνεορτάζουν εφέτος με το Άγιο Πάσχα ο Άγιος Λεωνίδης και οι επτά συν αυτώ Άγιες Γυναίκες, Χαριέσση, Γαληνή, Νίκη, Καλίδο, Νουνεχία, Βασιλίσσα και Θεοδώρα, των μαρτηρησάντων το Μ. Σάββατο του έτους 250 ή 258 μ. Χ. στο Λέχαιο Κορινθίας, ενώ ολοκληρώνοντας ευχήθηκε από καρδιάς ο Αναστάς Κύριος να φωτίζει την ζωή όλων.

 

                      

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων