08/05/2024 08/05/2024 Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου και να συνεορτάσουν με τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητρόπολης, Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας. Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ιερό...
08 Μαΐου, 2024 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2024 - 16:05

Οι Ιερές Ακολουθίες της Αναστάσεως στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Διαδώστε:
Οι Ιερές Ακολουθίες της Αναστάσεως στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου και να συνεορτάσουν με τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητρόπολης, Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και τους Ιερείς του Μητροπολιτικού Ναού την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας.

Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, τον προαύλιο χώρο του και τους γύρω δρόμους και αφού έλαβαν από τα χέρια των αγίων Αρχιερέων μας το Άγιο Φως, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς τα Προπύλαια του Ιερού Ναού, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Πάρα πολλοί εκ των παρισταμένων -μεταξύ τους και εκατοντάδες παιδιά- δεν δελεάστηκαν από την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και κατόπιν σχετικής παραινέσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, παρέμειναν στον Ιερό Ναό και κατά την διάρκεια της Αναστάσιμης Θ. Λειτουργίας και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τους παρισταμένους για την φιλακόλουθο στάση τους, διάβασε τον Κατηχητικό λόγο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ενημέρωσε για τις πολλές Ι. Ακολουθίες που έχει προγραμματισθεί να τελεστούν κατά την Διακαινήσιμο Εβδομάδα προσκαλώντας ταυτόχρονα τους Πιστούς να παραστούν και σε αυτές.

Θεία Λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου

Το Μεγάλο Σάββατο ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, πλαισιωμένος από τους Ιερείς του Ι. Ναού.

Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος πιστών, κυρίως νέων ανθρώπων, οι οποίοι κατέκλυσαν από τα ξημερώματα τον Ιερό Ναό προκειμένου να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων αλλά και για να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη αυτή Ι. Ακολουθία, την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης  έχει καθιερώσει να τελεί κάθε Μ. Σάββατο.

        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων