29/03/2021 29/03/2021 Το απόγευμα της Παρασκευής, 26 Μαρτίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ.Διονύσιος τέλεσε την Ι. Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στο Μητροπολιτικό Ι.Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο και ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «των Καλών Νήσων», η οποία φυλάσσεται στο Επισκοπείο. Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι, με την Ακολουθία τωνΧαιρετισμών, ουσιαστικά...
29 Μαρτίου, 2021 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2021 - 15:55

Οι Β’ Χαιρετισμοί στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Διαδώστε:
Οι Β’ Χαιρετισμοί στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το απόγευμα της Παρασκευής, 26 Μαρτίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ.Διονύσιος τέλεσε την Ι. Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στο Μητροπολιτικό Ι.Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής στην Κόρινθο και ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας «των Καλών Νήσων», η οποία φυλάσσεται στο Επισκοπείο.

Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι, με την Ακολουθία τωνΧαιρετισμών, ουσιαστικά υμνούμε την Παναγία μας, ως Μητέρα του Θεού,  ημών Ιησού Χριστού και Λυτρωτή του κόσμου. Η Θεοτόκος είναι Αυτή πουμε τις πρεσβείες Της στον Υιό και Θεό Της απαλλάσει τον άνθρωπο από τηνδουλεία του διαβόλου, αλλά και ως Υπέρμαχος Στρατηγός, σε αρκετές περιπτώσεις, έσωσε το Έθνος μας από την δουλεία ποικίλων εχθρών. Ως Έλληνες, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, είμαστε ευνοημένοι απ’ τον Θεό διότι η  της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι η Ελληνική και μέσω αυτής διαδόθηκε σ’όλον τον κόσμο η Ελληνορθόδοξη Παιδεία. Το ελάχιστο, που οφείλουμε ανταποδοτικώς να πράττουμε, ιδιαιτέρως σήμερα, που η Πατρίδα μας έχει ανάγκηαπό υγεία, ήθος, αξίες και αρχές, είναι να προσευχόμεθα με θέρμη, αγάπη και ελπίδα ώστε με τις πρεσβείες της Θεοτόκου να συγχωρηθούν οι αμαρτίες μας.

Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος τέλεσετην Ι. Ακολουθία των Β΄ Χαιρετισμών στον Ενοριακό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου.

 

 

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην Εορτή τουΕυαγγελισμού. Τόνισε ότι, η εορτή του Ευαγγελισμού είναι εορτή χαράς γενικώτερον και ειδικώτερον: χαίρεται η Παναγία μας για την τιμή της Αρχαγγελικής επισκέψεως και τον ουράνιο ασπασμό, χαίρονται οι Άγιοι Άγγελοιγια την ανόρθωση της «πεπτωκυίας» ανθρωπίνης φύσεως, χαίρονται οι άνθρωποιγια τη πρόσληψη της φύσεως τους από το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος καιτην ένωση κτιστού και ακτίστου, χαίρονται οι εν Άδη, χαίρεται η άλογος φύσιςκαι η κτίση ολόκληρη, η οποία λόγω της πτώσεως των πρωτοπλάστων στενάζεικαι συμπάσχει, γιατί με την Σάρκωση του Θεού Λόγου όλα γίνονται καινούργια. παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στην προστασία της Παναγίας μας κατάτον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821, μνημονεύοντας σχετικό περιστατικόμε το Ι. Εικόνισμα της Παναγίας της Προυσιώτισσας και τον Στρατηγό της Ρούμελης Γεώργιο Καραϊσκάκη. Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου και ευχήθηκε «καλό υπόλοιπο»Μεγάλης Τεσσαρακοστής!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων