26/02/2020 26/02/2020 “Οι Χριστιανοί οφείλουμε να υπακούμε, όπως όλοι οι υπόλοιποι, τις συμβουλές των ιατρών και των συντεταγμένων υπηρεσιών της Πολιτείας, ώστε με την βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε και αυτό τον σκόπελο”, τόνισε, αναφερόμενος στον ενδεχόμενο κίνδυνο εξάπλωσης του γνωστού πλέον κορονοϊού, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χθες...
26 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2020 - 14:56

“Οι Χριστιανοί οφείλουμε να υπακούμε τις συμβουλές των ιατρών”

Διαδώστε:
“Οι Χριστιανοί οφείλουμε να υπακούμε τις συμβουλές των ιατρών”

“Οι Χριστιανοί οφείλουμε να υπακούμε, όπως όλοι οι υπόλοιποι, τις συμβουλές των ιατρών και των συντεταγμένων υπηρεσιών της Πολιτείας, ώστε με την βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε και αυτό τον σκόπελο”, τόνισε, αναφερόμενος στον ενδεχόμενο κίνδυνο εξάπλωσης του γνωστού πλέον κορονοϊού, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χθες Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο, επί τη εορτή της μνήμης της.

Τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ και π. Αθανάσιος Πέζος, οι Αιδεσ. π. Πέτρος Καγιούλης, π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, π. Ιωάννης Χαμάλης, π. Παναγιώτης Αναστασόπουλος και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Δημήτριος Μπαλλάς.

Ο Ποιμενάρχης στον λόγο του, προς τους αγρυπνήσαντες πιστούς, που κατέκλυσαν το Ι. Παρεκκλήσιο, αναφέρθηκε αρχικά στον βίο της Αγίας και ακολούθως στην επικαιρότητα και συγκεκριμένα στον ενδεχόμενο κίνδυνο εξάπλωσης του γνωστού πλέον κορονοϊού. Ο Μητροπολίτης επεσήμανε ότι και στο παρελθόν, τόσο η χώρα μας όσο και η ανθρωπότητα ολόκληρη, έχουν επιβιώσει από πανδημίες και ανάλογα ζοφερά περιστατικά και οι πιστοί δεν πρέπει να φοβούνται, καθώς στην πορεία της ιστορίας της Εκκλησίας μας δεν ήταν λίγες οι φορές, κατά τις οποίες οι Άγιοι με τις θαυματουργικές επεμβάσεις Τους λύτρωσαν τον κόσμο από θανάσιμες ασθένειες και πανδημίες. Φυσικά, άλλο είναι το δεν φοβάμαι και άλλο το δεν λαμβάνω τις απαραίτητες προφυλάξεις αφήνοντας τα πάντα στο έλεος του Θεού. Οι Χριστιανοί οφείλουμε να υπακούμε, όπως όλοι οι υπόλοιποι, τις συμβουλές των ιατρών και των συντεταγμένων υπηρεσιών της Πολιτείας, ώστε με την βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε και αυτό τον σκόπελο. Προέτρεψε δε τους πιστούς να προσευχηθούν με θέρμη ψυχής στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και στην Αγία Φωτεινή, ώστε να προστατεύσουν την Πατρίδα μας από κάθε κακό και από πάσα νόσο σώματος και ψυχής.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος, αφού διάβασε ειδική ευχή, ώστε ο Κύριος να προστατεύσει την χώρα μας και τους συνανθρώπους μας, ευχήθηκε στους συμπροσευχομένους πιστούς καλή και καρποφόρο Αγία Τεσσαρακοστή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων