22/05/2020 22/05/2020 Πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, εκτάκτως η 33η Ιερατική Σύναξη, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ο οποίος παρέχει την δυνατότητα συνάξεως με τους απαραίτητους υγειονομικούς όρους. Ομιλητής της Συνάξεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον «χρόνο...
22 Μαΐου, 2020 - 18:16
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2020 - 17:55

Ολοκληρώθηκε η Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Κορίνθου

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η Ιερατική Σύναξη στην Ι.Μ. Κορίνθου

Πραγματοποιήθηκε με την παρουσία όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου 2020, εκτάκτως η 33η Ιερατική Σύναξη, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, ο οποίος παρέχει την δυνατότητα συνάξεως με τους απαραίτητους υγειονομικούς όρους.

Ομιλητής της Συνάξεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον «χρόνο του εγκλεισμού» και στα εξ’ αυτού επακόλουθα, δίδοντας «πνευματικό νόημα» στην δοκιμασία, την οποία Κλήρος και Λαός υπέστη όλο αυτό το χρονικό διάστημα, θίγοντας ταυτόχρονα και τις δυσκολίες, τις οποίες καλείται να ξεπεράσει η Εκκλησία τώρα που επανερχόμεθα σε «καινοφανή» κανονικότητα.

Δήλωσε την μετά διακρίσεως παρουσία της Τοπικής μας Εκκλησίας τόσο στον Λειτουργικό τομέα και ιδιαιτέρως με την ιδική του συνεχή παράσταση έμπροσθεν του Αγίου Θυσιαστηρίου του Ι. Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, όσο και στον Φιλανθρωπικό με την προσφορά τροφίμων, κατά τις Άγιες ημέρες που προηγήθηκαν, στους «αναγκεμένους» αδελφούς μας.

Τόνισε μετ᾿ εμφάσεως τις ιδιαίτερες αναφορές δι᾿ ειδικών ευχών για την λοιμική νόσο που σε κάθε Λειτουργική παράσταση διάβαζαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος ως και ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Συνεχάρη δημοσίως τους Ιερείς, οι οποίοι φρόντισαν για την ενίσχυση με είδη διατροφής της Τράπεζας τροφίμων και ενδυμάτων της Ι. Μητροπόλεως υπό την επωνυμίαν «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ». Έδωσε οδηγίες για τον εορτασμό της εορτής της Αποδόσεως του Πάσχα, κατόπιν προηγηθείσης διαλογικής συζητήσεως μετά των Κληρικών, οι οποίοι εξέθεσαν τις απόψεις τους, ως και «κατευθυντήριες γραμμές» για την τέλεση εφ᾿ εξής των Ι. Μυστηρίων, των Μνημοσύνων κ.λ.π. τονίζοντας την ανάγκη αναζωπυρώσεως της Πίστεως του Λαού του Θεού δια του επανευαγγελισμού του.

Τέλος, συνέστησε την προσοχή των Ιερέων σε διοικητικά και οικονομικά θέματα και απέλυσε αυτούς ευχόμενος όπως ο Αναστάς Ζωοδότης Κύριος χαρίζει πλούσιες τις ευλογίες Του και την πολύτιμο υγεία σε όλους!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων