02/01/2024 02/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου, την Ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Σπυρίδωνος Σταματόπουλου και των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής Σικυωνίων. Τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σικυώνος, ενώ παρέστησαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, Περιφερειακοί...
02 Ιανουαρίου, 2024 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 14:48

Ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Σικυωνίων από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Σικυωνίων από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τέλεσε στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου, την Ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Σπυρίδωνος Σταματόπουλου και των Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής Σικυωνίων.

Τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Σικυώνος, ενώ παρέστησαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Δήμαρχοι από την Κορινθία.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης θύμισε σε όλους ότι την ημέρα που εξελέγη, από την σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως Μητροπολίτης Κορίνθου, στις 15 Οκτωβρίου 2006, έγιναν και Δημοτικές Εκλογές και με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του γύρισε ολόκληρη την Μητροπολιτική Περιφέρεια προκειμένου κατά πρόσκληση των τότε 13ων Δήμων του Νομού, να ορκίσει τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια.

Τότε ήταν που γνώρισε και τον σήμερα, για πέμπτη φορά, εκλεγμένο και ορκιζόμενο Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σπυρίδωνα Σταματόπουλο. Από τότε υπήρξε μεταξύ τους ένας σύνδεσμος αγάπης και φιλίας, με ότι αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει, γιατί οι σχέσεις των ανθρώπων και των Θεσμών, ακόμα, δεν είναι πάντοτε ήρεμες ή σταθερές αλλά χαρακτηρίζονται από διακυμάνσεις, που συντελούν στην σύσφιξη των σχέσεων και στην ανάπτυξη των δεσμών, καθώς ούτε ο Επίσκοπος ούτε ο Δήμαρχος μιας περιοχής έχουν να μοιράσουν οτιδήποτε. Αντίθετα έχουν να διοικήσουν ή να διαποιμάνουν, όπως λέγεται στην Εκκλησιαστική γλώσσα, τον ίδιο λαό, να διακονήσουν, ο κάθε ένας με τον τρόπο του, τις ανάγκες του και εδώ ακριβώς είναι που μπορεί να υπάρξει μια ευγενής άμιλλα και μια ανθρώπινη φιλία μεταξύ τους.

Ο αγαπητός μας κ. Δήμαρχος για πέμπτη φορά παραμένει σταθερός και είναι ο μόνος που και επί Καποδιστριακού και επί Καλλικρατικού Δήμου εξακολουθεί και απολαμβάνει της τιμής και της εμπιστοσύνης του λαού, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος.

Σαν σήμερα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, και κάτω από δεινές συνθήκες η Πατρίδα μας κάλεσε τον αείμνηστο προκάτοχό μου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Αντιβασιλέα και Πρωθυπουργό, τον κυρό Δαμασκηνό Παπανδρέου, να αναλάβει τα δύσκολα και «σκληρά» καθήκοντα της Αντιβασιλείας. Ο μακαριστός το έπραξε, παρά το γεγονός ότι εμείς οι Iερείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με την Πολιτική, καθώς εκείνα τα χρόνια ήταν τόσο δύσκολα που η ίδια η Πολιτική Ηγεσία τον κάλεσε να αναλάβει, για να αποτελέσει την λύση στα δύσκολα και μαύρα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου. Εκείνος, κράτησε αυτό που του ανέθεσαν για όσο χρόνο έπρεπε και έπειτα παραιτήθηκε για να επανέλθει στα Αρχιεπισκοπικά του καθήκοντα.

Σήμερα, και μετά από όλα όσα έχουμε περάσει, παρατηρώ και θαυμάζω πόσο όμορφα είναι, που είμαστε όλοι μαζί, κάτω από την σκέπη του Θεού, ενωμένοι ο Επίσκοπος, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, με την τιμητική παρουσία του Υφυπουργού μας κ. Ταγαρά, των Αντιπεριφερειαρχών, των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και άλλων Αρχών, και καθώς μπαίνουμε στον Νέο Χρόνο προσεύχομαι να μας χαριτώνει ο Θεός να δουλέψουμε τόσο, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να οδηγήσουμε τον κουρασμένο Λαό μας στην ευημερία!

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων