04/08/2020 04/08/2020 Στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Μικρού Βάλτου μετέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, την Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, προκειμένου να τελέσει την Ι. Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως. Στον λόγο του ο άγιος Κεγχρεών αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο ως «Ὁ γλυκασμὸςτῶνἈγγέλων, τῶνθλιβομένων ἡ χαρά…» τονίζοντας ότι η Παναγία μας είναι των θλιβομένων η χαρά γιατί...
04 Αυγούστου, 2020 - 23:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2020 - 23:04

Παράκληση απο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών

Διαδώστε:
Παράκληση απο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών

Στον Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Μικρού Βάλτου μετέβη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, την Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020, προκειμένου να τελέσει την Ι. Ακολουθία της Μικράς Παρακλήσεως.

Στον λόγο του ο άγιος Κεγχρεών αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο ως «Ὁ γλυκασμὸςτῶνἈγγέλων, τῶνθλιβομένων ἡ χαρά…» τονίζοντας ότι η Παναγία μας είναι των θλιβομένων η χαρά γιατί ξέρει να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων, αφού και η Ίδια είχε υποφέρει. Η Θεοτόκος έρχεται να σταλάξει βάλσαμο παρηγοριάς στις καρδίες των ανθρώπων και να σφουγγίσει τον ιδρώτα και τα δάκρυα όσων Την επικαλούνται.Η Παναγία μας έρχεται αρωγός στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί, στους πειρασμούς με τους οποίους δοκιμάζονται αλλά και σε οτιδήποτε σκληρό περνά ο άνθρωπός σε αυτή την ζωή!

Ολοκλήρωσε ο Θεοφιλέστατος μεταφέροντας τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου Κορίνθου κ. Διονυσίου, ώστε όλοι να αξιωθούν της μετανοίας και να λάβουν όχι μόνο τα επίγεια αλλά και τα επουράνια αγαθά!

Στο Ζευγολατιό και στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρέθηκε το ίδιο απόγευμα ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, για να τελέσει την Ι. Παράκληση. Στο κήρυγμά του τόνισε ότι η Παναγία δεν μας άφησε ποτέ γιατί παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη ζωή και τα προβλήματα μας και υψώνει ικετευτικά τα χέρια Της στο Θρόνο της Θείας Μεγαλοσύνης. Γίνεται «γέφυρα» και «σκάλα» για να μεταφέρει τους «εκ γης προς ουρανόν», σκορπίζει χαρά και πνευματική ευφροσύνη και διαλύει τα νέφη των πειρασμών. Ευχόμενος οι πάντες να διαπιστώσουν την ζωντανή παρουσία της Παναγίας σε κάθε στιγμή της ζωής τους μετέφερε και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων