04/08/2023 04/08/2023 Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, Παναγίας «Γιάτρισσας», στο Λουτράκι χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χθες Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού και της Μικράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Νικόλαος Βασιλόπουλος και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Χρήστος...
04 Αυγούστου, 2023 - 14:42
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2023 - 14:49

Παράκληση στην Παναγία την «Γιάτρισσα» στο Λουτράκι από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Παράκληση στην Παναγία την «Γιάτρισσα» στο Λουτράκι από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου, Παναγίας «Γιάτρισσας», στο Λουτράκι χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χθες Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2023, στην Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού και της Μικράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Νικόλαος Βασιλόπουλος και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Χρήστος Χίλιας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην παλαιά συνήθεια των Πιστών να μένουν στα προσκυνήματα και στους Ιερούς Ναούς, που είχαν αγιάσματα, για μέρες ολόκληρες προκειμένου να εκπληρώσουν το τάμα τους και να λάβουν την χάρη και την ευλογία τους. Τόνισε ακόμα πως, ότι επιτελείται εντός της Εκκλησίας, στο όνομα του Ιησού Χριστού, της Παναγίας Μητέρας Του και με την επίκληση των πρεσβειών των Αγίων μας, δεν είναι τυχαίο αλλά αποτέλεσμα της μεγάλης Πίστεως των ανθρώπων προς τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό που περιμένουν το έλεος, την αγάπη, την στοργή, την προστασία και την θεραπεία.

Γι’ αυτό δεν υφίσταται καμία σπουδή και καμία ουσιαστική ανάγκη για αναζήτηση της σωτηρίας «δεξιά και αριστερά» σε όλων των ειδών τους περίεργους, αυτοπροτεινόμενους και απρόσκλητους «σωτήρες», αλλά με την απλή προσέλευση στους Ι. Ναούς, προσευχόμενοι και νηστεύοντες, κατά το δυνατόν, εκζητώντας την χάρι, την ευλογία, το έλεος και τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου θα οδηγηθούμε άπαντες στην Βασιλεία των Ουρανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων