22/08/2022 22/08/2022 Πανηγυρικά και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή η, κατά την παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Ιερά Μονή στο Χιλιομόδι Κορινθίας. Της Ιεράς Λιτανεύσεως προηγήθηκε η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022, στον χώρο του «παλαιομονάστηρου», χοροστατούντος...
22 Αυγούστου, 2022 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2022 - 15:44

Παρουσία χιλιάδων πιστών το “Οδοιπορικό” της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης

Διαδώστε:
Παρουσία χιλιάδων πιστών το “Οδοιπορικό” της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης

Πανηγυρικά και με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε το «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή η, κατά την παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Ιερά Μονή στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

Της Ιεράς Λιτανεύσεως προηγήθηκε η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022, στον χώρο του «παλαιομονάστηρου», χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και συγχοροσταντούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αχίλλειος Τσούτσουρας, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης αναφερόμενος στο Θεομητορικό Πρόσωπο της Παναγίας μας μέσα απ’ τους λόγους του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά επισημαίνοντας ότι η Παναγία είναι η Μητέρα της Ζωής και παντός Άγιου κορυφή και τελείωση.

Αφού σκοπός κάθε αγιασμένης ψυχής είναι να ομοιάσει στην Παναγία μας, ο Άγιος Γρηγόριος βλέποντας την Ι. Εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου επικεντρώνεται στον Κύριο Ιησού Χριστό, ο Οποίος παρέλαβε την ψυχή της Παναγίας μας και εύχεται για κάθε Χριστιανό, που αγωνίζεται κατά της φθοράς και της αμαρτίας, η Παναγία να μεσιτεύσει, ώστε την ψυχή του να την παραλάβει ο Ίδιος ο Κύριος κατά το «Δικαίων ψυχαί εν χειρί Θεού» (Σοφ. Σολ. Γ΄, 1).

Ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αχίλλειο, για το κήρυγμά του και την χαρά του για την παρουσία των Ιερέων από την Ι. Μητρόπολη Κορίνθου και από άλλες Ι. Μητροπόλεις, των Μοναχών από τα Μοναστήρια της περιοχής, του Υφυπουργού κ. Νικολάου Ταγαρά, του Βουλευτού κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, του Περιφερειάρχου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, συνοδευομένου από αρκετούς Περιφερειακούς Συμβούλους, της Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Μαρίας-Ελένης Σούκουλη, των Δημοτικών Συμβούλων και όλων των συμμετεχόντων Πιστών.

Μετά το πέρας του Οδοιπορικού και στην «πανηγυρίστρα» της Ι. Μονής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχή έκβαση αυτής της παραδόσεως, ιδιαιτέρως το ΚΤΕΛ Κορινθίας και τους λεωφορειούχους, οι οποίοι δωρεάν μεταφέρουν τους πιστούς από το νέο προς το παλαιό Μοναστήρι, αλλά και τις Αρχές του Τόπου, τον φιλόχριστο Στρατό, την Αστυνομία και την Τροχαία, την Πυροσβεστική και τους Εθελοντές Πυροσβέστες, την Φιλαρμονική και την χορωδία.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε γιατί στο Οδοιπορικό πρωτοστάτησαν οι Άρχοντές του τόπου, καθώς σε δύσκολους καιρούς δείχνουν στον Λαό το καλό παράδειγμα και εμφανιζόμαστε προς πάσα κατεύθυνση ενωμένοι, ατάραχοι, δυνατοί και όντος Χριστιανοί, που δεν φοβόμαστε τίποτε, καθώς «Εἰ ὁ Θεὸς μεθ’ ἡμῶν οὐδεὶς καθ’ ἡμῶν»!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων