04/04/2023 04/04/2023 Το νέο βιβλίο του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, με τίτλο «Μη ξεχάσεις να αγαπήσεις – προσεγγίσεις στα ¨περί αγάπης¨ κεφάλαια του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού», παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο τιμητικώς στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη...
04 Απριλίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2023 - 16:24

Παρουσίαση βιβλίου του Αρχιμανδρίτου π. Ιακώβου Κανάκη

Διαδώστε:
Παρουσίαση βιβλίου του Αρχιμανδρίτου π. Ιακώβου Κανάκη

Το νέο βιβλίο του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π. Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, με τίτλο «Μη ξεχάσεις να αγαπήσεις – προσεγγίσεις στα ¨περί αγάπης¨ κεφάλαια του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού», παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο τιμητικώς στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Πρόκειται για ένα βιβλίο, «διεισδυτικό» στην σημερινή σκληρή κοινωνία, με έντονη την αγαπητική διάθεση και επιρροή από την διδασκαλία και την ζωή του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου προλόγισε αυτό το εξαιρετικό θεολογικά, πνευματικά και λογοτεχνικά εύληπτο βιβλίο, που ταυτόχρονα εκπέμπει την απλότητα που αναζητά ο μέσος αναγνώστης και κηρύσσει  την αγάπη που δίδαξε ο Άγιος και «φυλάκισε» ο συγγραφεύς στις σελίδες και στον τίτλο του.

Για το βιβλίο επίσης μίλησαν θερμά από το πάνελ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου και ο Πρωτοπρεσβύτερος π Γεώργιος Σχοινάς.

Την παρουσίαση συντόνισε ο κ. Δημήτριος Κανελλόπουλος, αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσε ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης ενώ ο Ψαλτικός Χορός «Βυζαντινόν Αναλόγιον», απέδωσε ύμνους, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Βαζούρα.

Στο τέλος της Εκδηλώσεως ο π. Ιάκωβος αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους παρισταμένους, αλλά και όσους βοήθησαν για την Εκδήλωση, ομίλησε από καρδιάς για τον Σεβασμιώτατο παρουσιάζοντάς τον ως άνθρωπο της αγάπης, της προσφοράς και της παρηγορίας, επομένως και ως τον κατάλληλο για να το προλογίσει, χωρίς να παραλείψει να εκφράσει λόγους καλούς για όλους όσοι συνετέλεσαν στην έκδοση και την παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο έγινε ανάρπαστο. 

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης, οι οποίοι χαιρέτησαν την έκδοση, αλλά και πλήθος κόσμου που παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατέκλισε την αίθουσα.   

      

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων