18/07/2021 18/07/2021 Την Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινούστον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Μαρίνης στο Βέλο Κορινθίας πλαισιούμενος από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βέλου – Βόχας και με την παρουσία των Υφυπουργώνκ. Χρίστου Δήμα και κ. Νικολάου Ταγαρά, των Βουλευτώνκ. Κωνσταντίνου Κόλλια και κ. Γεωργίου Ψυχογιού, του Αντιπεριφερειάρχου...
18 Ιουλίου, 2021 - 19:53

Πλήθος πιστών στο Βέλο Κορινθίας για την Αγία Μαρίνα

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στο Βέλο Κορινθίας για την Αγία Μαρίνα

Την Παρασκευή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στην Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινούστον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Αγίας Μαρίνης στο Βέλο Κορινθίας πλαισιούμενος από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βέλου – Βόχας και με την παρουσία των Υφυπουργώνκ. Χρίστου Δήμα και κ. Νικολάου Ταγαρά, των Βουλευτώνκ. Κωνσταντίνου Κόλλια και κ. Γεωργίου Ψυχογιού, του Αντιπεριφερειάρχου Κορινθίαςκ. Αναστασίου Γκιολή, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχώνκ. Χαριλάου Βυτινιώτη και κ. ΑθηνάςΚόρκα, του Δημάρχου κ. Αννίβα Παπακυριάκου, λοιπών Τοπικών Αρχόντων και πλήθους Χριστιανών.

 

 

 

 

 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στον λόγο του αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης επισημαίνοντας ότι η Αγία έζησε κατά τη περίοδο των διωγμών των Χριστιανών, μια εποχή συγκομιδής ευχύμων καρπών. Οι Άγιοι Μάρτυρες, που έζησαντους πρώτους αιώνες μετά το Χριστό και τους Αποστόλους Του, κατάλαβαν ότι ο άνθρωπος ακολουθώντας την διδασκαλία του Ευαγγελίου ανακτά την δύναμη να σώζεται, μένοντας το σώμα ενωμένο με την ψυχή και ζώντας αιώνια δίπλα στον Θεό.

Όταν οι εκπρόσωποι της θρησκείας των ειδώλων, πού ταυτόχρονα ήταν και κάτοχοι της κοσμικής εξουσίας διατείνοντανότι οι ίδιοι ήταν θεοί και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τον κόσμο, ώστε να ζουν πλουσιοπάροχα,τότε μια στρατιά ανθρώπων, που πίστεψαν στον Χριστό και στο Αποστολικό Κήρυγμα, αντιστάθηκαν στην πλάνη, έδωσαν μάχες και προτίμησαν αντί της πρόσκαιρου ζωής, να ομολογήσουν τον Χριστό ως Θεό, και με αυτή την ομολογία τους να τους κατατροπώσουν μη φοβούμενοι ακόμη και το μαρτύριο. Η ομολογία τους αυτή τους έκανε ικανούς να πραγματοποιούν ξεχωριστά και μοναδικά πράγματα καθώς πίστεψαν στον μόνο αληθινό Θεό, σε Αυτόν για τον Οποίο ψάλλουμε το Μέγα Προκείμενο: «ΤίςΘεὸς μέγας, ὡς ὁ Θεὸςἡμῶν, σὺεἶ ὁ Θεός, ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλλο και την κοινωνική μας κατάσταση ο θάνατος είναι βεβαιότητα,οπότε εμείς, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οφείλουμε ότι πράττουμε στη ζωή να το ενδύουμε με το ένδυμα της αιωνιότητας. Δίδοντας καθημερινές εξετάσεις στον Θεό και στους συνανθρώπους μας οφείλουμε να ξεπερνάμε αρρώστιες, θανάτους, πένθη,κακουχίες, ακόμη και τη μεγάλη, σύγχρονη δοκιμασία του κορωνοϊού.Πιο επίκαιρη από ποτέ η βιωτή της Αγίας Μαρίνης μας διδάσκει ότι ακόμη και κάποιος μόνος του με τηνσυνείδηση του και την πίστη του μπορεί να φέρει εις πέρας πράγματα ακατόρθωτα, όπως ακριβώς η Αγία, που μόνη της ξεκίνησε και προχώρησε και έφτασε εκεί που η ίδια θέλησε να φτάσει και ενώ θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες αυτή επέλεξε τον δικό της «δρόμο», ώστε όλοι μας να την τιμούμε σήμερα! Πολύ μικρή σε ηλικία η Αγία, αλλά «βράχος» συναισθηματικός ήξερε πολύ καλά τι επιθυμεί και σε τι πιστεύει και καμία υλική απόλαυση ή απολαβή δεν μπορούσε να την κάνει να παρεκκλίνει της πορείας, που είχε χαράξει. Πόσο δύσκολο είναι άραγε για τους σημερινούς νέους να αποφασίσουν ποια ιδανικά τιμούν και να μείνουν σταθεροί σε αυτά; Πόσο δύσκολο άραγε είναι τα σημερινά νεαρά ζευγάρια να στηρίξουν τον άνθρωπο, που οι ίδιοι επέλεξαν για να ζήσουν μαζί του και να μην χωρίζουν για «ψύλλου πήδημα»; Και επαναλαμβάνω κάτι που έχω τονίσει πολλές φορές. Η οικονομική κρίση, που μας διέλυσε επί μία σχεδόν δεκαετία, αλλά και η υγειονομική κρίση, η πανδημία, που πήρε την σκυτάλη για να μας βασανίζει είναι απόρροια της ηθικής καταπτώσεως της κοινωνίας μας. Όσο βγάζουμε τον Χριστό απ’ τη ζωή μας τόσο τα προβλήματα θα έρχονται καταπάνω μας ως τεράστια βουνά. Το Ευαγγέλιο και οι βίοι των Αγίων μας είναι το παράδειγμα και η λύση για όλα τα προβλήματά μας, κυρίως δε για τα σύγχρονα.

 

 

Λίγο πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Κουτσούρη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Βέλου και Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Βέλου, που άφησε ένα πολύ μεγάλο κενό στην Τοπική μας Εκκλησία. Επειδή όμως η Εκκλησία μας, με την σοφία των 2.000 χρόνων, προστάζει την συνέχεια και την συνέπεια ο Ποιμενάρχης μας παρουσίασε στους Πιστούς τον νέο Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Νικόλαο Τζελέπη, αλλά και τον νέο Αρχιερατικό Επίτροπο των συγχωνευμένων πλέον Αρχιερατικών Περιφερειών Βέλου και Βόχας, Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Κυριάκο Σκλία, στους οποίους ευχήθηκε να έχουν υγεία και να επιτελούν τα καθήκοντά τους με ζήλο και φόβο Θεού, στους δε Πιστούς ευχήθηκε έτη πολλά και σωτήρια!

Στην Πανηγυρίζουσα Ι. Μονή Άγιας Μαρίνης Λουτρακίου τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και ομίλησε στους παριστάμενους Πιστούς, κατ᾿ εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων