03/03/2020 03/03/2020 Να ασκηθούν κατάλληλα κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή με εφόδια τη νηστεία, την προσευχή, την φιλανθρωπία, πρόετρεψε τους πιστούς ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Την Κυριακή, 1η Μαρτίου 2020 στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, ο Μητροπολίτης Κορίνθου χοροστάτησε στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, της «Συγγνώμης», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, καθώς κατά την...
03 Μαρτίου, 2020 - 14:24
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2020 - 13:50

Πνευματικές προτροπές προς τους πιστούς από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Πνευματικές προτροπές προς τους πιστούς από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Να ασκηθούν κατάλληλα κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή με εφόδια τη νηστεία, την προσευχή, την φιλανθρωπία, πρόετρεψε τους πιστούς ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Την Κυριακή, 1η Μαρτίου 2020 στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, ο Μητροπολίτης Κορίνθου χοροστάτησε στον Α΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, της «Συγγνώμης», όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, καθώς κατά την διάρκειά του οι Πιστοί, προκειμένου άξια να διανύσουν το στάδιο των αγώνων της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ζητούν και δίνουν την αμοιβαία συγχώρηση ο ένας στον άλλο, ώστε με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι να εισέλθουν σε αυτή.

Τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου, οι Ιερείς του Ι. Ναού, ως και άπαντες οι Κληρικοί της πόλεως της Κορίνθου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ποιμαντική μέριμνα του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου, κάθε Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, θα πραγματοποιούνται ομιλίες από έγκριτους ομιλητές προς αγιασμό και πνευματική οικοδομή των Πιστών. Στην εκκίνηση αυτής της πνευματικής δράσεως, μίλησε ο Σεβασμιώτατος. Το θέμα που ανέπτυξε στους πιστούς ήταν: «Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η μητέρα της σωτηρίας μας». Χρησιμοποιώντας αγιογραφικά χωρία και τους Πατέρες της Εκκλησίας τους προέτρεψε να ασκηθούν κατάλληλα κατά την Μ. Τεσσαρακοστή με εφόδια τη νηστεία, την προσευχή, την φιλανθρωπία και φυσικά την συμμετοχή τους στο σύνολο των Ι. Ακολουθιών, όπως οι Προηγιασμένες Θ. Λειτουργίες, οι Χαιρετισμοί, οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί, τα Μ. Απόδειπνα κ.ά.. Όλες αυτές οι Ι. Ακολουθίες έχουν θεσπισθεί από την Εκκλησία για την συγκεκριμένη περίοδο, καθώς μέσω αυτών καλλιεργείται η προσπάθεια και η θέληση των πιστών να είναι κοντά στον Σωτήρα Χριστό και στην σωτηρία των ψυχών τους.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους Ιερείς και στους πιστούς καλή, ευλογημένη και γεμάτη από πνευματικούς καρπούς, Αγία Τεσσαρακοστή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων