29/06/2019 29/06/2019   Την Ιερά και Σεβάσμιο Μνήμη των Αγίων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Πάυλου Τιμά και εορτάζει σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτή την ώρα τελείται Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντες τους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Ζιχνών κ. Ιερόθεο, Θηβών κ....
29 Ιουνίου, 2019 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2019 - 16:40

Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στην Κόρινθο
  Την Ιερά και Σεβάσμιο Μνήμη των Αγίων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Πάυλου Τιμά και εορτάζει σήμερα η Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτή την ώρα τελείται Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και συνιερουργούντες τους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Ζιχνών κ. Ιερόθεο, Θηβών κ. Γεώργιο, Γλυφάδας κ. Αντώνιο, Κορίνθου κ. Διονύσιο.
   Αξιοσημείωτο είναι ότι από τις 25 Ιουνίου βρίσκεται στην Κόρινθο και στον εν λόγω καλαίσθητο ναό η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, εκ της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο της Παναγίας το οποίο κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και το υπεδέχθη με τιμές Αρχηγού Κράτους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Χιλιάδες πιστών όλες αυτές τις ημέρες έχουν ασπασθεί τον ανεκτίμητο πνευματικό θησαυρό και έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο στην Παναγία.
     Το θείο λόγο κατά τη διάρκεια της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας κήρυξε ο Μητροπολίτης Πειραιώς ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ που έφερε την Αγία Ζώνη στην Κόρινθο, αλλά και τον Μητροπολίτη Κορίνθου, αναφέρθηκε στο Θεομητορικό κειμήλιο και στην Παναγία που με τα χέρια της έπλεξε το Σεπτό προσκύνημα. Στη συνέχεια μίλησε για τον Απόστολο Παύλο και για την αγάπη του στον Κορίνθιο λαό, ενώ είπε ότι είναι μεγάλη ευλογία και τιμή να βαδίζουνε στα βήματα του Απόστολου Παύλου του μεγάλου Απόστολου των Εθνών, ενώ επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη θεολογία του Απόστολου Παύλου.
  Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πλήθος του κόσμου που είδε να προσέρχεται για να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη αλλά και γιατί κάθε χρόνο έρχεται όλο και πιο πολύς κόσμος για να τιμήσει τον Απόστολο Παύλο. Στη συνέχεια μίλησε για την πληθώρα των Ιεραρχών που ήρθαν στην Κόρινθο να τιμήσουν την Αγία Ζώνη αλλά και την εορτή του Απόστολου Παύλου. “Όλοι μαζί ενώπιον της Αγίας Ζώνης προσευχηθήκαμε για όλους εσάς. Ευχαριστώ γι’ άλλη μια φορά τον καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αδελφό μας Γέροντα Εφραίμ για το δώρο της παρουσίας της Αγίας Ζώνης διότι θα είναι σταθμός για μας αυτές οι μέρες. Η Παναγία προσωπικώς δια της Τιμίας Ζώνης μας σκέπασε. Αυτές τις μέρες, ο στρατός μας, η αστυνομία μας, οι ιερείς, οι εθελοντές και πληθώρα κόσμου βρέθηκε στην Κόρινθο για την Αγία Ζώνη και τους ευχαριστώ” τόνισε με εμφανή συγκίνηση ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Κορίνθου.
Δείτε το βίντεο από την Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία:

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ:

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ:

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Καρπαθάκης
Βίντεο: Νίκος Οικονόμου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων