30/01/2021 30/01/2021 Τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος τελώντας Αρχιερατική Θ. Λειτουργία την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, παραμονή της εορτής στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο, με την παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών, μαθητριών και διδασκάλων, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά...
30 Ιανουαρίου, 2021 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2021 - 21:32

Πώς γιόρτασαν στην Κόρινθο τους Τρεις Ιεράρχες

Διαδώστε:
Πώς γιόρτασαν στην Κόρινθο τους Τρεις Ιεράρχες

Τους Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, τίμησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος τελώντας Αρχιερατική Θ. Λειτουργία την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, παραμονή της εορτής στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο, με την παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών, μαθητριών και διδασκάλων, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον COVID 19.

Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εορτή των Τριών Μεγίστων Φωστήρων, το οποίο ανέγνωσε ιεροπρεπώς ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κορίνθου – Λουτρακίου Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Παναγιώτης Μαυραγάνης.

Ο Σεβασμιώτατος, λίγο πριν την απόλυση, στην σύντομη αναφορά του, ομίλησε για τους τιμώμενους Αγίους και την ανεπανάληπτη προσφορά τους στην Εκκλησία, τις Επιστήμες και την Παιδεία. Τόνισε δε, ότι τα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων είναι διαχρονικά διαμάντια, των οποίων η μελέτη εκτός από τα προφανή μορφωτικά οφέλη, προσφέρει και ηρεμία και γαλήνη στις ψυχές των Χριστιανών. Και φυσικά οι εσχάτως «κυκλοφορούσες» απόψεις περί τάχα ξεπερασμένου της διδασκαλίας των Τριών Ιεραρχών μόνο ως αστειότητα μπορεί να εκληφθούν από τους νοήμονες ανθρώπους. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε στους μαθητές, στους γονείς τους και στους εκπαιδευτικούς να έχουν πάντοτε την ευλογία του Θεού, να είναι υγιείς και να έχουν πρόοδο στην ζωή τους δια των πρεσβειών των Αγίων Τριών Ιεραρχών, μιμούμενοι το παράδειγμά Τους!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων