18/01/2023 18/01/2023 Στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου, στην Πουλίτσα Κορινθίας, λειτούργησε σήμερα Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της εορτής των Αγίων Ιεραρχών Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Τον ιεράρχη πλαισίωσε ο Πνευματικός της Ι. Μονής Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων...
18 Ιανουαρίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2023 - 16:45

Πουλίτσα: Πανηγύρισε η Ι.Μ Αγ. Αθανασίου παρουσία του Κορίνθου Διονύσιου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πουλίτσα: Πανηγύρισε η Ι.Μ Αγ. Αθανασίου παρουσία του Κορίνθου Διονύσιου (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου, στην Πουλίτσα Κορινθίας, λειτούργησε σήμερα Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, ανήμερα της εορτής των Αγίων Ιεραρχών Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Τον ιεράρχη πλαισίωσε ο Πνευματικός της Ι. Μονής Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά», τον π. Παντελεήμονα Λιλιόπουλο, αδελφό της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» και τους Διακόνους του.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Κορίνθου αναφέρθηκε στη συνήθεια των ανθρώπων να χαρακτηρίζουν κάποιους άλλους ανθρώπους ως «Mεγάλους» εξαιτίας των υψηλών επιτευγμάτων τους, που καθόρισαν την βιωτή τους. Το Ιερό Ευαγγέλιο αναφέρει χαρακτηριστικά: «ὃς δ᾿ ἂν ποιήσῃ καὶ διδάξῃ, οὗτος μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν» (Ματθ. ε’ ,19).

Ο Άγιος Αθανάσιος, πιστός στην Ευαγγελική εντολή, αγωνίστηκε σκληρά με την προσευχή και πρωτοστάτησε με την συμμετοχή του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο και το πλούσιο συγγραφικό του έργο στο να γνωρίσουν οι άνθρωποι την Ορθή Πίστη στον Ιησού Χριστό και γι᾿ αυτό η Εκκλησία τον ονόμασε «Μέγα» και «Στύλο» της Ορθοδοξίας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί με θερμούς λόγους στους Ιδρυτές της Ιεράς Μονής μακαριστούς Αρχιμ. π. Προκόπιο Μερτύρη και Γερόντισσα Θεοφανία Κοσιώνη, οι οποίοι κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου σήμερα να υπάρχει αυτή η Ιερά Μονή, να καλλιεργείται η Πίστη και να ωφελούνται ψυχικά τόσο οι Μοναχές όσο και οι Πιστοί και συνεχάρη τους προσκυνητές, τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά και τον Δήμαρχο Βέλου – Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκοπου προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Ολοκλήρωσε την σύντομη ομιλία του συγχαίροντας θερμά τον Υφυπουργό  ο οποίος επί πολλά έτη ευλαβείται την συγκεκριμένη Ι. Μονή και την Αδελφότητά της αλλά και σεβόμενος το έργο της Εκκλησίας μας και εκτιμώντας τους αγώνες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  με το επιτελείο του, ως και Μηχανικός, εκπόνησε «ώριμες» μελέτες για την επικείμενη έναρξη σημαντικών έργων στην Τοπική Εκκλησία, όπως το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, τα Γεύματα Αγάπης, η κ.ά. που φανερώνουν την Πίστη του στον Θεό και την αγάπη του για την Εκκλησία και τον Τόπο προσφέροντας έργα «ζωής», που ωφελούν την Κορινθία μας και τους κατοίκους της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων