08/02/2021 08/02/2021 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος θα τελέσει την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Την ίδια μέρα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος θα τιμήσει τον Άγιο Χαράλαμπο, τελώντας Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι. Το...
08 Φεβρουαρίου, 2021 - 15:36
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2021 - 15:38

Πρόγραμμα ακολουθιών στην Μητρόπολη Κορίνθου

Διαδώστε:
Πρόγραμμα ακολουθιών στην Μητρόπολη Κορίνθου

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος θα τελέσει την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Την ίδια μέρα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος θα τιμήσει τον Άγιο Χαράλαμπο, τελώντας Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας στις 5:00 και στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρα Βλασίου, Πολιούχου Ξυλοκάστρου, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, ο οποίος και θα ομιλήσει, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου.

Την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021, ανήμερα της εορτής και στον ως άνω Ι. Ναό θα τελεσθεί Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορινθου κ. Διονυσίου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021, ημέρα μνήμης των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ. Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλης, αντί της καθιερωμένης Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας στον Ι. Ναό του Γηροκομείου Ανδρών Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος θα τελέσουν την Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, στον οποίο θα εκτίθενται σε προσκύνηση η Ιερά Εικόνα των Αγίων και τεμάχιο εκ των Ι. Λειψάνων του Αγίου Ακύλα. Κατ᾿ αυτήν επίσης θα ανακοινωθούν τα χρηματικά ποσά, που θα δοθούν εφέτος για την Οικονομική Ενίσχυση των φοιτητών της Ι. Μητροπόλεώς μας, ως και των Μεταπτυχιακών φοιτητών, που φοιτούν στο Κέντρο Μαθήσεως του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, που εδρεύει στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως μας, στην Αρχαία Κόρινθο.

Οίκοθεν νοείται ότι σε όλες τις ως άνω Λειτουργικές Εκδηλώσεις θα τηρούνται τα ορισθέντα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της COVID-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων