05/06/2020 05/06/2020 Προσκυνητές από την Αθήνα επισκεύτηκαν σήμερα Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, προκειμένου να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας της «Γλυκοφιλούσας», προσωπικής εικόνας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια. Τους προσκυνητές υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. Διονύσιος, ο οποίος, αφού τους καλωσόρισε, τους ομίλησε για την εικόνα...
05 Ιουνίου, 2020 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2020 - 14:26

Προσκυνητές από την Αθήνα στην Αγία Φωτεινή στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Προσκυνητές από την Αθήνα στην Αγία Φωτεινή στην Κόρινθο

Προσκυνητές από την Αθήνα επισκεύτηκαν σήμερα Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, προκειμένου να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας της «Γλυκοφιλούσας», προσωπικής εικόνας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια.


Τους προσκυνητές υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου  κ. Διονύσιος, ο οποίος, αφού τους καλωσόρισε, τους ομίλησε για την εικόνα της Παναγίας αλλά και για το ιδιόχειρο ικετευτικό επίγραμματου Ιωάννη Καποδίστρια«Γλυκοφιλούσα Μαριάμ τον Υιόν σου αίτησαι υπέρ εμού του δούλου σου Ιωάννου, βραβεύσαι, μετά σοφίας κυβερνάν τον ευσεβή λαόν του και βασιλείας με Αυτού τυχείνδι᾿Ελεός του», το οποίο βρίσκεται στο πίσω μέρος της Ι. Εικόνος, υποδηλώνοντας την πίστη, την αρετή και την ευσέβεια του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος. Το ιδιόχειρο αυτό σημείωμα στην Εικόνα της Παναγίας διδάσκει αενάως τον τρόπο, με τον οποίο οφείλουν οι Άρχοντες να κυβερνούν τον ευλογημένο αυτόν Τόπο.
Ο Σεβασμιώτατος,αφού απήντησε σε ερωτήσεις των προσκυνητών, κατέληξε ευχαριστώντας τους για την επίσκεψή τους και δίδοντάς τους μια μικρή ευλογία, ως αναμνηστικό, τους ευχήθηκε ο Κύριος δια πρεσβειών της «Γλυκοφιλούσας» Θεοτόκου να τους σκεπάζει και να τους φωτίζει!

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων