28/12/2021 28/12/2021 Από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ότι κι εφέτος την Πρωτοχρονιά, όπως κάθε χρόνο, θα τελεσθούν δύο (2) Θ. Λειτουργίες στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προκειμένου και να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της Covid-19 και να λειτουργηθούν όλοι όσοι το επιθυμούν συμπεριλαμβανομένων και των μοναχικών...
28 Δεκεμβρίου, 2021 - 13:14
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2021 - 23:59

Πρωτοχρονιά στην Κόρινθο με Αγρυπνία και Δοξολογία

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά στην Κόρινθο με Αγρυπνία και Δοξολογία

Από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνεται προς τους ευσεβείς Χριστιανούς ότι κι εφέτος την Πρωτοχρονιά, όπως κάθε χρόνο, θα τελεσθούν δύο (2) Θ. Λειτουργίες στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, προκειμένου και να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της Covid-19 και να λειτουργηθούν όλοι όσοι το επιθυμούν συμπεριλαμβανομένων και των μοναχικών ατόμων, που αποτελούν πάντοτε προτεραιότητα για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο.

Αναλυτικότερα, το βράδυ της Παρασκευής, 31 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 21.00 μ.μ., θα τελεσθεί από τον Ποιμενάρχη Ιερά Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα της πόλης, κατά την διάρκειά της οποίας θα λάβουν χώρα διαδοχικά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ο  Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, στο τέλος της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της Αγιοβασιλειάτικης πίττας. Η Ι. Αγρυπνία αναμένεται να τελειώσει περίπου ώρα 1:00.

Το πρωί του Σαββάτου, 1 Ιανουαρίου 2022 και από ώρας 7:00 π.μ. θα ψαλλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η δεύτερη (2η) Θ. Λειτουργία, από τους πατέρες του Ι. Ναού. Περί δε την 11η πρωϊνή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, θα τελέσουν την επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του Νέου Πολιτικού Έτους 2022, στην οποία, κατά το πρωτόκολλο, θα παραστούν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές της τόπου μας.

Καλούνται οι Χριστιανοί να συμμετάσχουν στις λειτουργικές αυτές Συνάξεις και ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους και τον διαθέσιμο χρόνο του καθενός να επιλέξουν σε ποιές απ’ αυτές θα εκκλησιασθούν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων