08/08/2021 08/08/2021 Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε χθες, Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός πλαισιούμενος υπό των Θεοφ. Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου, Κεχρεών κ. Αγαπίου ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου της Κορίνθου κ. Διονυσίου. Αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το...
08 Αυγούστου, 2021 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2021 - 18:02

Στην Κόρινθο για μνημόσυνο ο Μητροπολίτης Ηλείας

Διαδώστε:
Στην Κόρινθο για μνημόσυνο ο Μητροπολίτης Ηλείας

Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε χθες, Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός πλαισιούμενος υπό των Θεοφ. Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου, Κεχρεών κ. Αγαπίου ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου της Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ηλία Δήμα, Θεολόγου και συνεργάτου της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου  και της συζύγου του Αγγελικής Δήμα.

Στο κήρυγμά του ο άγιος Ηλείας ανέσυρε από την μνήμη του γεγονότα από την παιδική και εφηβική ηλικία του, τότε που ως μαθητής της Γεραράς και πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Ιερατικής Σχολής Κορίνθου, γνώρισε και έκανε παρέα με τον αοίδιμο Ηλία Δήμα. Αναφέρθηκε ακόμα και στην μεγάλη αγάπη που έλαβε από τους Κορινθίους και ιδιαιτέρως από τον τότε Μητροπολίτη Κορινθίας Προκόπιο, ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο για την παραχώρηση της κυριαρχικής του άδειας, ώστε να προεξάρχει της Θ. Λειτουργίας και να τελέσει το Μνημόσυνο.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνηση του για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, του πρύτανη, εκ των Αρχιερέων, αποφοίτων της Ιερατικής Σχολής της Κορίνθου, αλλά και για όσα τους διδάσκει με το Αρχιερατικό του παράστημα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε ο μακαριστός Ηλίας Δήμας, ως συνεργάτης της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων