03/08/2023 03/08/2023 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο τέλεσε την Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023, την πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επισημαίνοντας ότι ο...
03 Αυγούστου, 2023 - 18:21
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 18:36

Στην πρώτη Παράκληση του Δεκαπενταυγούστου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Διαδώστε:
Στην πρώτη Παράκληση του Δεκαπενταυγούστου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο τέλεσε την Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023, την πρώτη Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ιερού Ναού και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, που Της απηύθυνε τον ασπασμό και το «Χαίρε», δηλαδή, το χαρμόσυνο μήνυμα της ενανθρωπήσεως του Θεού, έρχεται τώρα να Της αναγγείλει ότι μετά από τρεις ημέρες θα εγκαταλείψει τα εγκόσμια αναχωρώντας για την αιώνια Βασιλεία κοντά στον Υιό Της και Θεό μας! Αμέσως η Θεοτόκος άρχισε να προετοιμάζεται ψυχοσωματικά για την ταφή και την κηδεία Της, ενώ οι Άγιοι Απόστολοι, που κήρυτταν στα πέρατα της γης το Ευαγγέλιο της Σωτηρίας, μεταφέρθηκαν θαυματουργικά στην Γεθσημανή, μαζί με τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη και τον Άγιο Ιερόθεο, πρώτο Επίσκοπο των Αθηνών, προκειμένου να κηδεύσουν το Θεοδόχο Σώμα της Παναγίας μας.

Η Θεοτόκος παρέμεινε αμόλυντος από κάθε επιρροή του Διαβόλου, έγινε δοχείο κάθε αρετής, είναι Εκείνη που Της ψάλουμε τις παρακλήσεις ζητώντας την μεσιτεία Της για την επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων μας, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος. Γίνεται Γοργουπήκοος, όπς πρόσθεσε, και υπακούει στον κάθε ένα από εμάς και κατά το συμφέρον της αιτήσεως προσφέρει και μεταφέρει τα αιτήματά μας προς τον Υιό Της, ώστε κι εμείς να προετοιμαστούμε και φεύγοντας απ’ αυτή την ζωή να είμαστε κατά το ανθρώπινο άσπιλοι και καθαροί.

Αυτό το σκεπτικό της προετοιμασίας μας, αναχωρώντας δηλαδή απ’ αυτή την ζωή να «ξεπλενόμαστε» από τις αμαρτίες και να ερχόμαστε σε Κοινωνία με τον Θεό, μέσω των Ι. Μυστηρίων της εξομολογήσεως, του Ι. Ευχελαίου και της Θείας Ευχαριστίας, σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει στις ημέρες μας, όπως επεσήμανε.

Σήμερα κάποιοι από εμάς φοβόμαστε ακόμα και να κηδεύσουμε – φροντίσουμε τους κεκοιμημένους μας και να καλέσουμε όλους τους συγγενείς και φίλους να προπέμψουν τους ανθρώπους μας, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό και τον φόβο μας για τον θάνατο, όπως υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

Αγνοούμε ότι ακόμη και σήμερα πολλοί πιστοί άνθρωποι αξιώνονται να δουν τον Άγγελό τους τρεις ημέρες πριν την αναχώρησή τους απ’ αυτή την ζωή και καλούνται να προετοιμαστούν όπως η Παναγία μας. Αυτά υπάρχουν γιατί η ζωή μας δεν τελειώνει εδώ αλλά μετασχηματίζεται και ο άνθρωπος προσδοκών την ανάσταση των νεκρών και την ζωή του μέλλοντος αιώνος αναμένει να γευθεί την χαρά και την μακαριότητα δίπλα στον Θεό πάντοτε με τις πρεσβείες της Παναγίας μας, όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων