18/03/2021 18/03/2021 Στην τελετή Παραδόσεως-Παραλαβής της Διοικήσεως της Σχολή Μηχανικού, στο Λουτράκι, παραβρέθηκε την  Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος και συνεπικουρούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς τέλεσε την Ι. Ακολουθία. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υποστράτηγου, Διευθυντού της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γ. Ε. Σ. κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου. Ο Σεβασμιώτατος κ....
18 Μαρτίου, 2021 - 16:47

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της Σχολή Μηχανικού ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Διαδώστε:
Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της Σχολή Μηχανικού ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Στην τελετή Παραδόσεως-Παραλαβής της Διοικήσεως της Σχολή Μηχανικού, στο Λουτράκι, παραβρέθηκε την  Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος και συνεπικουρούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς τέλεσε την Ι. Ακολουθία. Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υποστράτηγου, Διευθυντού της Διεύθυνσης Μηχανικού του Γ. Ε. Σ. κ. Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο Διοικητή της Σχολής Μηχανικού, Υποστράτηγο κ. Δημήτριο Βαρούτη, καθώς και τον αναλαμβάνοντα τα ηνία της Διοικήσεως της Σχολής, Ταξίαρχο κ. Λεωνίδα Παπαλεωνίδα, ευχήθηκε στον μεν πρώτο μακροημέρευση, περαιτέρω επαγγελματική ανέλιξη και υγεία στην οικογένειά του, στον δε δεύτερο φώτιση, επιτυχία, σθένος και δύναμη, ώστε να επιτύχει στην εκπλήρωση των στόχων του στην Διοίκηση της Σχολής Μηχανικού προς όφελος της Πατρίδας μας και των στρατευμένων νιάτων μας.

Η πρώτη Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία για φέτος

Την πρώτη, για την εφετινή Μ. Τεσσαρακοστή, Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος την Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021, στο Μητροπολιτικό Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης εδεήθη υπέρ υγείας του σύμπαντος κόσμου και ευχήθηκε στους Κληρικούς, που τον πλαισίωσαν, καλό και ευλογημένο στάδιο, γεμάτο από πνευματικούς καρπούς.

Την ίδια ημέρα το μεσημέρι και στην Ι. Μονή Αναστάσεως του Χριστού στο Λουτράκι τελέσθηκε η Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία από τον Θεοφιλέστατο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεώς και Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο, ο οποίος με αφορμή τον εορταζόμενο Άγιο Αλέξιο, που τιμά ιδιαιτέρως η Ι. Μονή και την ολοκλήρωση του τριημέρου, απηύθυνε λόγους πνευματικούς προς τους Πατέρες της Ι. Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων