04/03/2022 04/03/2022 Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής και ώρα 18:00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, άγιο Κεγχρεών, κ. Αγάπιο και όλο το Ιερατείο της Πόλεως θα τελέσει τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, τον γνωστό από την Εκκλησιαστική ορολογία ως...
04 Μαρτίου, 2022 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2022 - 17:41

Στις 18:00 ο Εσπερινός της Συγγνώμης και οι κατανυκτικοί στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Στις 18:00 ο Εσπερινός της Συγγνώμης και οι κατανυκτικοί στην Κόρινθο

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής και ώρα 18:00, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Θεοφ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, άγιο Κεγχρεών, κ. Αγάπιο και όλο το Ιερατείο της Πόλεως θα τελέσει τον Α’ Κατανυκτικό Εσπερινό, τον γνωστό από την Εκκλησιαστική ορολογία ως «Εσπερινό της Συγγνώμης», κατά τον οποίο λαμβάνει χώρα η τελετή της αλληλοσυγχώρησης, προκειμένου να εισέλθουμε οι Χριστιανοί στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής με καθαρή συνείδηση, ειρηνικοί και συμφιλιωμένοι με τους αδελφούς μας, αλλά και για να προετοιμασθούμε ψυχικά και να αγωνισθούμε πνευματικά, ώστε να εορτάσουμε φιλόθεα και θεάρεστα τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Δραττόμενοι της ευκαιρίας ενημερώνουμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου ότι καθ’ όλες τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ώρα 18:00, στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελείται ο, από την Εκκλησιαστική τάξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προβλεπόμενος, Κατανυκτικός Εσπερινός. Στους Κατανυκτικούς αυτούς Εσπερινούς, πλαισιωμένοι από τους Ιερείς της πόλεως Κορίνθου, θα προΐστανται εν αλλάξο Σεβ. κ. Διονύσιος και ο Βοηθός Επίσκοπος και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ενώ Θεολόγοι Κληρικοί της πόλεως Κορίνθου θα αναπτύσσουν θέματα πνευματικής οικοδομής προς ενδυνάμωση και ψυχική ωφέλεια των Πιστών.

Αυτή την Κυριακή,την λεγομένη της Τυρινής και κατά τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρων Κορίνθου, με θέμα: «Η συγχώρηση των αδελφών προϋπόθεση της ενώσεώς μας με τον Χριστό».

Καλούνται οι Χριστιανοί να μετέχουν στις Κατανυκτικές αυτές εσπερινές προσευχητικές Συνάξεις για την πνευματική τους οικοδομή και την ενίσχυση εκ του Τρισαγίου Θεού στον ένθεο αγώνα τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων