23/05/2021 23/05/2021 Σε αυτοψία και σε άμεση επαφή με το δοκιμαζόμενο ποίμνιο του, από την θλιβερή πυρκαγιά, ήρθε χθες το πρωί, 22/5/2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Σε αγαστή συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Τετράδη επισκέφθηκε τις περιοχές του Σχοίνου, των Βαμβακιών, της Μαυρολίμνης και της ευρύτερης περιοχής και μίλησε με τους πυρόπληκτους κατοίκους δηλώνοντας την αμέριστη υποστήριξη...
23 Μαΐου, 2021 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2021 - 11:58

Στις πυρόπληκτες περιοχές για αυτοψία ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Διαδώστε:
Στις πυρόπληκτες περιοχές για αυτοψία ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Σε αυτοψία και σε άμεση επαφή με το δοκιμαζόμενο ποίμνιο του, από την θλιβερή πυρκαγιά, ήρθε χθες το πρωί, 22/5/2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Σε αγαστή συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Τετράδη επισκέφθηκε τις περιοχές του Σχοίνου, των Βαμβακιών, της Μαυρολίμνης και της ευρύτερης περιοχής και μίλησε με τους πυρόπληκτους κατοίκους δηλώνοντας την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή του. Η Ι. Μητρόπολις Κορίνθου θρηνεί για την απώλεια του μοναδικού δάσους και των περιουσιών των πυροπλήκτων και δοξάζει το Όνομα του Θεού για το γεγονός ότι, ενώ κάηκαν 55.000 στέμματα παρθένου δάσους και εκατοντάδες οικίες, δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Εκτός αυτών ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου μετέφερε την αμέριστη συμπαράστασή στον δοκιμαζόμενο Κορινθιακό Λαό, την αγάπη και το ενδιαφέρον που έσπευσαν ομού να του εκδηλώσουν τόσο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, όσο και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Τις επόμενες ημέρες -και με τη συνεργασία του Μητροπολίτη Κορίνθου- θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με τους εμπλεκομένους φορείς για την αρτιότερη αντιμετώπιση της καταστροφής
και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανακούφιση των πληγέντων.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους: «Ο Θεός μαζί μας!»!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων