25/11/2019 25/11/2019 Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος λειτούργησε στο Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζευγολατείου όπου και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Εικοσιδέκα, πατρός του Πανοσ. Αρχιμ. π. ΝικηφόρουΕικοσιδέκα, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου. Στον λόγο του προς τους ευσεβείς πιστούς ο  Ποιμενάρχης ομίλησε επίκαιρα, ενώ δεν...
25 Νοεμβρίου, 2019 - 14:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2019 - 14:47

Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζευγολατείου ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Διαδώστε:
Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζευγολατείου ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος λειτούργησε στο Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζευγολατείου όπου και τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Εικοσιδέκα, πατρός του Πανοσ. Αρχιμ. π. ΝικηφόρουΕικοσιδέκα, Κληρικού της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου. Στον λόγο του προς τους ευσεβείς πιστούς ο  Ποιμενάρχης ομίλησε επίκαιρα, ενώ δεν παρέλειψε να συλλυπηθείτον Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικηφόρο, την οικογένεια του και τους λοιπούς συγγενείς του.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς κ. Αγάπιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνας στο Βέλο Κορινθίας. Στο κήρυγμα του ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή όπου τόνισε ότι η Εκκλησία είναι φιλόστοργος και φιλάνθρωπος και για αυτόν ακριβώς τον λόγο συνιστά όλοι μας να καλλιεργούμε την μεγάλη αρετή της ελεημοσύνης και να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας κατά τον ίδιο τρόπο που προσέφερε ο Δεσπότης Χριστός το Άχραντο Αίμα Του υπέρ της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.

Ολοκληρώνοντας προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν την αυτοκριτική τους σχετικώς με τι τους λείπει και να αγωνιστούν ώστε να διορθώσουν τον εαυτό τους. Μετέφερε δε τις ευχές του Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου και προέτρεψε τους πιστούς να μην λησμονούν την ελεημοσύνη ειδικότερα τώρα που πορευόμαστε προς τα Χριστούγεννα και εν όψει και του Εράνου της Αγάπης. Τέλος ετέλεσε τα μνημόσυνα των αδελφών μας ΠαναγιώτουΓκιζιώρου και Νικολάου Μπόκαρη συλλυπούμενος τους οικογενείς των.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων