03/09/2021 03/09/2021 Φιλική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021, ο παρεπιδημών στην Ελλάδα Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνοδευόμενος από τον π. Κωνσταντίνο Μιχαλάκη, Κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο, παρουσία και...
03 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2021 - 12:44

Στον Μητροπολίτη Κορίνθου ο Επίσκοπος Κεράμων

Διαδώστε:
Στον Μητροπολίτη Κορίνθου ο Επίσκοπος Κεράμων

Φιλική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021, ο παρεπιδημών στην Ελλάδα Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεράμων κ. Βαρθολομαίος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συνοδευόμενος από τον π. Κωνσταντίνο Μιχαλάκη, Κληρικό της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο, παρουσία και του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Σε θερμό κλίμα, αφού σχετίζονται παιδιόθεν, ο άγιος Κεράμων και ο Μητροπολίτης συζήτησαν θέματα που άπτονται της σύγχρονης Εκκλησιαστικής και Κοινωνικής επικαιρότητας και θυμήθηκαν τα πρώτα χρόνια της Ιερωσύνης τους, πλησίον των συνδεόμενων με πνευματικούς δεσμούς αειμνήστων πνευματικών τους Πατέρων Μητροπολιτών Ν. Ιωνίας κυρού Τιμοθέου (Ματθαιάκη) και Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη), των οποίων υπήρξαν Αρχιδιάκονοι. Άξιο αναφοράς είναι ότι ο Θεοφιλέστατος Κεράμων και ο Σεβασμιώτατος, χειροτονήθηκαν Πρεσβύτεροι και έλαβαν το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου την ίδια ημέρα, δηλαδή, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, της 11ης Μαρτίου 1979.

Ο Ποιμενάρχης, αφού ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεράμων κ. Βαρθολομαίο για την ευγενική επίσκεψη του, αντάλλαξε μαζί του συμβολικά δώρα, του ευχήθηκε ο Θεός να τον ενδυναμώνει στα Αρχιερατικά καθήκοντά του, τα οποία είθε να είναι άλυπα, καρποφόρα, πληθωρικά και Θεοσκέπαστα και τον προσκάλεσε, όπως λαμπρύνει με την παρουσία του, την 8η Σεπτεμβρίου, την επερχόμενη Πανήγυρη της Παναγίας της Γιάτρισσας, πολιούχου Λουτρακίου, πρόταση την οποία απεδέχθη με χαρά ο άγιος Κεράμων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων