16/05/2023 16/05/2023 Η πρώτη σύσκεψη μεταξύ ενδοεκκλησιαστικών φορέων και προσώπων για τα «ΙΖ΄ Κορίνθου Παύλεια 2023» πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου 2023, στην Κροκίδειο Αίθουσα στην Κόρινθο. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως...
16 Μαΐου, 2023 - 14:40

Σύσκεψη για τα «ΙΖ΄ Κορίνθου Παύλεια 2023» υπό τον Μητροπολίτη Διονύσιο

Διαδώστε:
Σύσκεψη για τα «ΙΖ΄ Κορίνθου Παύλεια 2023» υπό τον Μητροπολίτη Διονύσιο

Η πρώτη σύσκεψη μεταξύ ενδοεκκλησιαστικών φορέων και προσώπων για τα «ΙΖ΄ Κορίνθου Παύλεια 2023» πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Μαΐου 2023, στην Κροκίδειο Αίθουσα στην Κόρινθο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, του Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίου  π. Ανθίμου Παπαλεξόπουλου, των Ιερέων και Ιεροψαλτών του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, των Ιερέων της Αρχαίας Κορίνθου και του προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» κ. Βασιλείου Κουφογιάννη.

Συζητήθηκαν οι τρόποι, με τους οποίους θα πραγματοποιηθούν καλύτερα οι προγραμματιζόμενες Ιερατικές, Ιεροσυνοδικές Λειτουργικές, Εορταστικές και ιδιαιτέρως δι᾿ εφέτος Επιστημονικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου και Αποστόλου των Εθνών Παύλου και ετέθησαν τα θέματα και οι προτεραιότητες που θα αναλυθούν στην επερχόμενη ευρύτερη σύσκεψη με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς του Νομού Κορίνθου.

Ο Σεβασμιώτατος, πέραν των τεχνικών ζητημάτων που αναλύθηκαν, επεσήμανε την αναγκαιότητα, που, ως Κορίνθιοι, οφείλουμε να μας χαρακτηρίζει, να τιμήσουμε κι εφέτος όπως αρμόζει τον Προστάτη, Έφορο και Ιδρυτή της Τοπικής  Εκκλησίας!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων