23/09/2019 23/09/2019 Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, στην ανδρώα Κοινοβιακή Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, τελέστηκε Αχιερατική Θ. Λειτουργία επί την μνήμη του Άγιου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού. Ως γνωστόν κατά την ημέρα αυτή ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος της Ι. Μονής, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, άγει τα...
23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:48

Τα ονομαστήρια του Επισκόχου Κεγχρεών κ. Αγαπίου

Διαδώστε:
Τα ονομαστήρια του Επισκόχου Κεγχρεών κ. Αγαπίου

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019, στην ανδρώα Κοινοβιακή Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, τελέστηκε Αχιερατική Θ. Λειτουργία επί την μνήμη του Άγιου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού. Ως γνωστόν κατά την ημέρα αυτή ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος της Ι. Μονής, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, άγει τα ονομαστήριά του.

Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί Ιερείς, Μοναστικές Αδελφότητες και πιστοί προκειμένου να συνεορτάσουν μαζί με τον Θεοφιλέστατο τα πρώτα του ονομαστήρια ως Αρχιερεύς. Το Ιεροψαλτικό αναλόγιο διακόνησαν ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος και ο κ. Παναγιώτης Καρμόγιαννης, Συμβολαιογράφος Ξυλοκάστρου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Ποιμενάρχης κ. Διονύσιος αναφερόμενος στον εορτάζοντα Άγιο Ευστάθιο και στην οικογένειά του και στους αγώνες που έδωσαν προκειμένου να παραμείνουν σταθεροί και εδραίοι στην Πίστη τους. Στον δε εορτάζοντα και πρώτο εκ των συνεργατών του Θεοφιλέστατο, αφού του δώρισε Αρχιερατικό Εγκόλπιο και Σταυρό, ευχήθηκε να είναι πολλά, καρποφόρα και παραγωγικά τα έτη της Αρχιερωσύνης του, μεστά χαρίτων και ευλογιών παρά του Τρισαγίου Θεού.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε «κέρασμα» και η Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα Μοναχικά ειωθότα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων