21/09/2020 21/09/2020 Τελώντας την Θεία Λειτουργία (χθες Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020) επί τη μνήμη του Άγιου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας Αυτού: Θεοπίστης, Αγαπίου και Θεοπίστου στην ανδρώα Κοινοβιακή Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος! Ο Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος της συγκεκριμένης...
21 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2020 - 15:52

Τα ονομαστήριά του γιόρτασε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κεγχρεών Αγάπιος

Διαδώστε:
Τα ονομαστήριά του γιόρτασε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κεγχρεών Αγάπιος

Τελώντας την Θεία Λειτουργία (χθες Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020) επί τη μνήμη του Άγιου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας Αυτού: Θεοπίστης, Αγαπίου και Θεοπίστου στην ανδρώα Κοινοβιακή Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος!

Ο Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Πρωτοσύγκελλος και Καθηγούμενος της συγκεκριμένης Μονής, άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε με την παρουσία του συμπροσευχομένου Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου. Το Ιεροψαλτικό αναλόγιο διακόνησαν ο Σύγκελλος της Ι. Μονής π. Πρόδρομος Αντωνίου και ο κ. Παναγιώτης Καρμόγιαννης.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης της Κορίνθου κ. Διονύσιος ομίλησε αναφερόμενος στα δεκατέσσαρα (14) χρόνια της Αρχιερατικής διακονίας του στην τοπική Ι. Μητρόπολη, συνοδευομένης από τον εορτάζοντα Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο ως Ηγούμενο, Ιεροκήρυκα και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο τότε και τα νυν ως Βοηθού Επισκόπου και Πρωτοσυγκέλλου.

Χαρακτήρισε ευτυχή και ανεκτίμητη αυτή την συγκυρία, προερχόμενη από την πρόνοια του Θεού, και ευχαρίστησε τον Κύριό μας, διότι τον αξίωσε να χειροτονήσει σε Αρχιερέα τον πλέον έμπιστο και αγαπητό συνεργάτη του. Ταυτόχρονα, ευχήθηκε όπως ο Δωρεοδότης Κύριος χαρίζει στον Θεοφιλέστατο έτη πολλά, σωτήρια, παραγωγικά, γεμάτα από τις χάριτες και ευλογίες προς δόξαν του Τρισαγίου Θεού. Αντιφωνώντας ο Θεοφιλέστατος άγιος Κεγχρεών εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου, τονίζοντας την κοινή πνευματική «καταγωγή» τους από Εκκλησιαστική κοινότητα η οποία τους ενέπνευσε την αγάπη για την Εκκλησία του Χριστού, τον σεβασμό και την εκτίμηση προς τα πρόσωπα που επιλέγει ο Θεός για επιτελικές θέσεις προσφέροντας ό,τι ο Θεός τους έχει χαρίσει για την διακονία του Λαού του Θεού και έπαινο της Εκκλησίας Του.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του Μνήματος του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου κυρού Σπυρίδωνος, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε «κέρασμα» και η Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα Μοναχικά ειωθότα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων