28/03/2022 28/03/2022 Τα τεσσαρακονθήμερα Μνημόσυνα, της μακαριστής Μοναχής Μαριάμ (κατά κόσμον Αρετής) Πεσκεσίδου και του Ιωάννη Μωραΐτη τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου, το Σάββατο 26 Μαρτίου. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο και στην Αποστολική περικοπή της ημέρας επισημαίνοντας...
28 Μαρτίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2022 - 18:18

Τα τεσσαρακονθήμερα μνημόσυνα Μοναχής Μαριάμ και Ιωάννη Μωραΐτη

Διαδώστε:
Τα τεσσαρακονθήμερα μνημόσυνα Μοναχής Μαριάμ και Ιωάννη Μωραΐτη

Τα τεσσαρακονθήμερα Μνημόσυνα, της μακαριστής Μοναχής Μαριάμ (κατά κόσμον Αρετής) Πεσκεσίδου και του Ιωάννη Μωραΐτη τέλεσε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου, το Σάββατο 26 Μαρτίου.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Απόστολο Παύλο και στην Αποστολική περικοπή της ημέρας επισημαίνοντας την ανάγκη, που νιώθουμε οι πιστοί, για υπομονή, καθώς σύμφωνα με τον Απ. Παύλο «ὑπομονῆς γαρ ἔχετε χρείαν, ἵνα το θέλημα τοῦ Θεοῦ ποιήσαντες κομίσησ θετήν ἐπαγγελίαν» (Εβρ. Ι΄,36).

“Χρειάζεται η υπομονή από την αρχή της ζωής μας μέχρι το τέλος, προκειμένου να συνεχίσουμε να είμαστε πιστοί στο θέλημα του Θεού ώστε να απολαύσουμε την αμοιβή, που μας υποσχέθηκε.

Αυτή την «επαγγελία» θέλησαν και οι κεκοιμημένοι, που τιμούμε με τα Ι. Μνημόσυνα σήμερα. Η μεν Μοναχή Μαριάμ αγωνίστηκε αντιμετωπίζοντας προβλήματα, θλίψεις και αρρώστιες με υπομονή και καρτερικότητα, έχοντας συμπαραστάτες της τους Εφημερίους, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τις φιλανθρωπικές δομές του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, κάτι που την οδήγησε στην εν ζωή προσφορά όλων των οικονομιών της στα έργα καλλωπισμού του Ι. Ναού γι᾿ αυτό και η πλατεία έμπροσθεν του Ι. Ναού θα πάρει τιμητικά το όνομά της.

Ο δε μακαριστός Ιωάννης υπήρξε έντιμος και ευλογημένος οικογενειάρχης που ασχολήθηκε με τα κοινά και τα Εκκλησιαστικά”, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος.

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να έχουν υπομονή και να αγωνίζονται στην ζωή τους για να κερδίσουν την επαγγελία του Κυρίου αλλά και να μιμηθούν το παράδειγμα των εκλιπόντων! “Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων