08/02/2022 09/02/2022 Στον Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου Κορινθίας μετέβησαν σήμερα Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, μετά συνοδείας πλειάδος Κληρικών αλλά και με την παρουσία εν μέσω πλήθους πιστών των Υφυπουργών κ. Χρήστου Δήμα και κ. Νικολάου Ταγαρά, του Δημάρχου Ξυλοκάστρου...
08 Φεβρουαρίου, 2022 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2022 - 0:39

Τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Ευαγγέλου Βαλιμήτη

Διαδώστε:
Τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Ευαγγέλου Βαλιμήτη

Στον Ι. Ναό Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου Κορινθίας μετέβησαν σήμερα Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, μετά συνοδείας πλειάδος Κληρικών αλλά και με την παρουσία εν μέσω πλήθους πιστών των Υφυπουργών κ. Χρήστου Δήμα και κ. Νικολάου Ταγαρά, του Δημάρχου Ξυλοκάστρου κ. Βλασίου Τσιώτου, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχου κ. Αναστασίου Γκιολή προκειμένου να τελέσουν την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως Ευαγγέλου Βαλιμήτη.

Τον Επικήδειο εξεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, ο οποίος ερμήνευσε το δοξαστικό των Νεκρώσιμων ιδιόμελων, ποίημα του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, τονίζοντας ότι η ενανθρώπηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού είχε ως σκοπό την εις Άδου Κάθοδο Του για να απελευθερώσει τους δεσμίους του Άδη και να γίνει Αυτός ο «ἐλευθερωτὴς τῶν ψυχῶν ἡμῶν, χαριζόμενος ἡμῖν καὶ τὴν Ἀνάστασιν». Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε για να ζει και να μην πεθαίνει, ωστόσο όμως το προπατορικό αμάρτημα έφερε τον θάνατο. Ο θάνατος για μερικούς θεωρείται ως εκμηδένιση, για τον Δημιουργό Θεό όμως θεωρείται ως η απαρχή της αιωνίου ζωής. Η επίγειος ζωή, για εμάς τους Χριστιανούς, είναι το στάδιο εκείνο, που μας προετοιμάζει για να επανενωθούμε με τον Θεό. Οι Κληρικοί δια της Χειροτονίας μας γινόμαστε οι συνεχιστές του έργου του Χριστού διατρανώνοντας τις Αλήθειες της Πίστεώς μας και προετοιμάζοντας τους πιστούς για την επηγγελμένη Βασιλεία των Ουρανών. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ζωή και την προσωπικότητα του αοιδίμου Ιερέως, ο οποίος υπήρξε σεμνός, υπάκουος και πιστός Κληρικός της Τοπικής Εκκλησίας.

Εκ μέρους της οικογενείας του μακαριστού π. Ευαγγέλου μίλησε η θυγατέρα του Ολυμπία Βαλιμήτη, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο τους επιστηρικτικούς λόγους του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων