24/10/2022 24/10/2022 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Χαλκί Κορινθίας τέλεσε την Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Βασιλικής Καρπούζη, μητρός του Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γρηγορίου Καρπούζη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε χθες από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Εφημέριο του Ι. Ναού π....
24 Οκτωβρίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 18:47

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Μακαριστής Βασιλικής Καρπούζη από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Μακαριστής Βασιλικής Καρπούζη από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Χαλκί Κορινθίας τέλεσε την Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Βασιλικής Καρπούζη, μητρός του Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γρηγορίου Καρπούζη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε χθες από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Ιωάννη Μητσόπουλο και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια.

Ερμηνεύοντας το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα το αναφερόμενο στην επίσκεψη του Κυρίου στην χώρα των Γαδαρηνών, ο Σεβασμιώτατος μίλησε με αφορμή την είσοδο των δαιμονίων εκ του πάσχοντος ανθρώπου στους χοίρους για την δική μας εποχή και ιδιαίτερα για τις ημέρες μας που παρατηρούμε, ακούμε και διαβάζουμε, παιδεραστίες, πολέμους, οικονομική δυσπραγία, εγκληματικότητα κ.ά. πολλά βεβαιώνοντας τους λόγους του Προφητάνακτα Δαυίδ ότι ο άνθρωπος «παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καὶ ὡμοιώθη αὐτοῖς» (Ψαλμ. 48,21).

Αφορμή και αίτιο όλων αυτών των θλιβερών γεγονότων είναι η εγκατάλειψη της παιδαγωγούσας και σώζουσας Πίστεώς μας και μόνη μας ελπίδα η επιστροφή σε αυτήν και στην διδασκαλία του Κυρίου μας. Ωστόσο σήμερα, προσευχητικό καθήκον μας έφερε εδώ προκειμένου να τιμήσουμε την αοίδιμο Βασιλική και τον σύζυγο της Βλάσιο Καρπούζη, οι οποίοι προσέφεραν ό, τι καλύτερο είχαν στην κοινωνία μας, δηλαδή, τα παιδιά τους.

Η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη γι᾿ αυτό οφείλουμε, όταν υπάρχει ένα καλό παράδειγμα, να το γνωστοποιούμε ώστε οι άνθρωποι και να παραδειγματίζονται και να μην απογοητεύονται.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης απηύθυνε συλλυπητήριες ευχές στον πρώην συνεργάτη του, από την θέση του Νομικού Συμβούλου της Ιεράς Μητρόπολης κ. Γρηγόριο Καρπούζη, στον αδελφό του και τις οικογένειές τους και ευχαρίστησε τον Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο που διατηρούν τον Ιερό Ναό του χωριού σε καλή κατάσταση.

 

     

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων