20/04/2019 20/04/2019 Στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο Α’ Κοιμητήριο Κορίνθου λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου 2019, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η ανάσταση του φίλου του Χριστού Αγίου Λαζάρου.Ο Σεβασμιώτατος έχει καθιερώσει κάθε χρόνο την ημέρα αυτή να τελεί την Θ. Λειτουργία στο Α’ Κοιμητηρίου Κορίνθου υπέρ...
20 Απριλίου, 2019 - 18:57

Θ. Λειτουργία υπέρ των αοιδίμων Κορινθίων από τον Μητρ. Κορίνθου

Διαδώστε:
Θ. Λειτουργία υπέρ των αοιδίμων Κορινθίων από τον Μητρ. Κορίνθου

Στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο Α’ Κοιμητήριο Κορίνθου λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 20 Απριλίου 2019, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η ανάσταση του φίλου του Χριστού Αγίου Λαζάρου.Ο Σεβασμιώτατος έχει καθιερώσει κάθε χρόνο την ημέρα αυτή να τελεί την Θ. Λειτουργία στο Α’ Κοιμητηρίου Κορίνθου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προαπελθόντων συγγενών μας, που αναπαύονται εκεί, αλλά και υπέρ των ψυχών των «απανταχού της γης θανόντων συμπατριωτών μας Κορινθίων», που αναμένουν την «κοινήν ανάστασιν» της Πίστεώς μας.

Στο κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, οι οποίοι έσπευσαν να συμμετάσχουν στην Θ. Λειτουργία, ανέλυσε την Αποστολική περικοπή τονίζοντας ότι, εάν οι πιστοί μείνουν εδραίοι στην διδασκαλία του Χριστού δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν γιατί είναι μαζί με τον Χριστό και Αυτός θα τους προστατεύσει και θα τους αναστήσει, όπως ακριβώς έπραξε με τον Άγιο Λάζαρο. Επεσήμανε ακόμα ότι οφείλουμε να ενθυμούμεθα τους προπάτορές μας και να τους μιμούμεθα στην βιωτή και στην πίστη τους. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, και πριν άπαντες κατευθυνθούν προς τον προαύλιο χώρο για την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αιωνίας μνήμης των προσφιλών τους, οι οποίοι κείτονται εκεί με την ελπίδα της αναστάσεως, ευχήθηκε σε όλους να αξιωθούν της Κοινής Αναστάσεως και να τύχουν της αιώνιας Ευφροσύνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων